A Magyarok Világkapcsolata  
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 
    HIRDETÉS
[an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive]

 

Alapítvány a magyarságért

Magyar Krónika,
2016. január 23.

 
Gyulai Sándor

 

Rendhagyó író-olvasó találkozó volt 2015. december 16-án, a városháza Báthory termében Miska Jánost kérdezte életművéről, gondolatairól Koltay Gábor filmrendező.
Miska János író, szerkesztő, bibliográfus, könyvtáros, a kanadai magyar irodalom szervezője volt évtizedeken keresztül. 1953-ban érettségizett a Hajdúböszörményi Bocskai István Gimnáziumban.

A találkozón Kiss Attila polgármester köszöntötte a vendégeket. A közreműködő kisgimnazisták előadták a böszörményi betlehemest. Az emelkedett hangulatú találkozón két fontos tényt jelentettünk be.

Miska János a róla elnevezett alapítvány létrejöttét jelentette be. Az alapítvány célja, hogy szegény sorsú, tehetséges magyar diákokat anyagilag is támogasson, így továbbtanulási esélyüket elősegítse. Az alapítvány minden évben két fiatal, – egy Nyírbélteken általános iskolában tanuló, és egy Hajdúböszörményben a Bocskai István Gimnáziumban angol tagozatos középiskolai tanuló – részére ösztöndíjat kíván biztosítani egyenként évi kétszázezer forint összegben, annak érdekében, hogy az alapítvány által kiírt témacsoportokból, az egyéb meghatározott feltételek szerinti dolgozatot írjanak.

Gyulai Sándor, a gimnázium intézményvezetője ezen az alkalmon jelentette be, hogy a Falvak Kultúrájáért Alapítvány keretében működő Kultúra Lovagrendje arról értesítette, hogy elfogadták Miska János jelölésüket a Magyar Kultúra Lovagja címre.
-

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.