A Magyarok Világkapcsolata  
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 
    HIRDETÉS
[an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive]
 

Honosítási eskütétel Ottawában

 

Magyar Krónika, szoktóber 31.

 

 

 

2012. október 27-én újabb, ünnepélyes honosítási eskütételre került sor Ottawában, a Magyar Nagykövetségen.


2011. januárja óta Kanadában többször hangzott el az “Isten engem úgy segéljen” mondat azoknak az ajkáról, akik megkapták a magyar állampolgárságukat.
Eddig már több száz új állampolgárral gyarapodtunk, és valószínűleg még többen élnek majd a lehetőséggel, hogy nemcsak lélekben de papíron, hivatalosan is magyar állampolgárok lehessenek. Az ünnepség három rövid film vetítésével kezdődött. Magyar tájakat, fontosabb nevezetességeinket és gyönyörű Budapestünket mutatatták be, ezzel is emelve a hangulat ünnepélyességét. - Kedves, bensőséges, megható volt.


A Himnusz eléneklése után Dr. Simon Éva konzulasszony mondott bevezető köszöntőt, majd átadta a szót Dr. Pordány László nagykövetnek, aki felolvasta az eskü szövegét, amelyet minden új állampolgár hangosan, a saját nevük beillesztésével ismételt, majd átadta a honosítási oklevelet minden eskütevőnek.


A Nagykövet ünnepi beszédében hangsúlyozta, mennyire fontos a nemzet fennmaradásához az összefogás, az együtt gondolkodás és együtt harcolás jövőnkért, ami mindannyiunknak oly fontos. Hangsúlyozta, hogy ha nem tartozunk valamilyen szervezethez, megmaradásunk kétségessé válik.


Az eskütevők legnagyobb része Erdélyből jött Kanadába, így nagyon aktuális volt az ünnepség végén a székely himnusz éneklése. Nem sok szem maradt szárazon.
Gratulációk sora következett: egy pohár pezsgő kíséretében minden új magyar állampolgárnak szép, boldog jövőt kívántak, hogy a másod-, harmad generációs gyermekek is megmaradjanak magyarnak.

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.