A Magyarok Világkapcsolata  
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 
    HIRDETÉS
[an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive]

 

Magyarok Nagyasszonya Ünnepe volt a montreali magyar Egyházközségben

Magyar Krónika, október 21.

 
 

tHideg vasárnap, forró hangulat.

Ünnepélyes búcsút rendezett a montreáli Magyarok Nagyasszonya Egyházközség 2012. október 14-én, amelyen több, mint háromszázan vettek részt - nemcsak a katolikus - montreali magyarok.A szentmise keretében  Pierangelo, Paternieri atya, az egyházmegye kulturális és rituális közösségek püspöki helynöke beiktatta hivatalába Licskó Szabolcs atyát, a templom új plébánosát.

Az ünnepi mise részese volt még Kürnyek Róbert atya, az ottawai magyar plébános. A szentmisén  a templom kórusa és az ÚtKERESZTeződés szolgáltatta a gitáros zenét.A misét követő ebéden az ünnepi asztalnál foglaltak helyet az egyházközség vendégei: Dr. Msgr Addai Adalbert Th. Jegyud, Paternieri Pierangelo atya, NT. György Attila és felesége, Kurnyák Róbert atya, Father Jean-Marie aki a megüresedett plébánosi helyet hónapokig betöltötte, Licskó Szabolcs, a frissen beiktatott plébános, valamit Bodi Júlia, az egyházközség világi elnöke, az ünnepség szervezője.

Megnyitó köszöntője után Szabolcs atya mondott köszöntőt, majd a vendégek részéről hangzottak el jókívánságok.Ebéd közben Szabolcs atya körbejárt egy pohár borral a kezében, és mindenkivel egyenként koccintva kívánt szép, boldog jövőt, jó egészséget, megköszönve mindenki jelenlétét. (A borospohár az utolsó koccintásnál is tele volt még.)


A kellemes délutánt a Gyöngyösbokréta tánc-csoport előadása zárta.

 

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.