A Magyarok Világkapcsolata  
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 
    HIRDETÉS
[an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive]
 

Kritikus állapotban van a Lánchíd

 

Magyar Krónika, augusztus 24.

 

 

Elkerülhetetlennek látszik a Lánchíd felújítása, de még így is a leghamarabb 2014 végén indulhatnak meg a munkálatok – tudta meg a Népszabadság.

A felújítás során teljes körű rekonstrukción esne át a híd, így többek között acélra cserélnék a jelenlegi vasbeton pályalemezt, új szigetelést kapna a szerkezet, új burkolatot a kocsiút és a járda, ráadásul egy biciklisávot is elhelyeznének rajta - tudta meg a lap a Budapesti Közlekedési Központtól (BKK). A BKK szerint azért van szükség a modernizációra, mert ez nemrég készült tanulmányuk szerint "kritikus" állapotban van a híd, így ennek megjavítása meg kell, hogy előzze a Petőfi és Erzsébet híd felújítását.

A Népszabadság információi szerint a kivitelezői tendert várhatóan 2013 végén, 2014 elején hirdethetik meg, ám mivel az eljárás várhatóan több hónapot vesz majd igénybe, ezért a munkálatok leghamarabb 2014 végén, vagy 2015 elején indulhatnak meg. Már ha lesz rá pénz, mivel a teljes beruházás összköltsége meghaladhatja a tízmilliárd forintot, ennyit pedig a lap szerint aligha sikerül a meglévő forrásokból összegereblyézni.

 

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.