A Magyarok Világkapcsolata  
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 
    HIRDETÉS
[an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive]
 

Magyarsággyalázó kiállítás a Műcsarnokban

Magyar Krónika, augusztus 10.
 
Frigyesy Ágnes

Mi a magyar? címmel nyílt magyarsággyalázó kiállítás a csodálatos, budapesti Műcsarnokban 2012. augusztus 2-án. A péntektől látható monumentális kiállítás a nemzeti identitással kapcsolatos alapkérdésekre 52 kortárs képzőművész 150 munkáján keresztül keresi a válaszokat.

Állítólag egy művész visszautasította a tárlaton való részvételt, míg egy másik alkotó  a Károlyi-szobor elmozdítása elleni tiltakozásul lépett vissza. Csupán két egészséges lelkületű művész lenne e Hazában? Mert mit lát a kíváncsi magyar és érdeklődő külföldi - szégyenszemre - a termekben? Sze-sze-szegény dadogó magyart (a szegény szó  szótagolva olvasható egy falon), aki szinte minden alkotáson cigány arculatot öltve maszturbál, pisál egy bádog vécébe,  vagy épp szembe köpi a látogatót egy üvegfalon - mindezt kisfilmek formájában.

Aztán, hogy döbbenetünk tovább fokozódjék, egy másik képen koldul a jó magyar ember, majd továbbhaladva kockafejű magyarokba ütközünk, míg a szövegmezőben megkapjuk a kioktató szöveget, elég a pesszimizmusból! De továbbmenve a parasztember vagy cigányember (fantáziánkra bízza a "zseniális" művész, hogy kire gondolunk), szekerében nincs más, csak milliónyi szemétre dobandó ásványvizes műanyag üveg.

Ez lenne ma a magyar???? Ide süllyedt volna ebbe a fertőbe. Ebben a posványban fetrengne ma a magyar lélek és a magyar képzőművészet? Hol az alkotókedv, a kreativitás, a kenyeret és kalácsot sütő magyar ember, a zöldséget- gyümölcsöt termelő paraszt, az állatot nevelő gazda, a minden nehézségen felülemelkedő, vasárnaponként templomba igyekvő ember. Ezen a kiállításon még a jó magyar paprika is megfeketedett!

Ezt a magyarság- és cigányság-gyalázó kiállítást akarják külföldre vinni? Kik és milyen célból? Mindezt most az Orbán-kormány idején, amikor végre kezdünk kikecmeregni a kátyúból? Mi a magyar 2012-ben??? Nem az, amit a Műcsarnokban látunk, az holt biztos! Sokan az egészséges lelkületű, keresztény magyar művészek tárlatára  várunk, akik valóban megmutatják nekünk alkotásaikon keresztül, mi a magyar ma 2012-ben?  Azt vihetjük majd nyugatra! DE ezt? A Műcsarnokban látható tárlat jelentős része- tisztelet a kivételnek - szemétre való! Nem művészet! Ja, s hogy mit keres Horthy Miklós kormányzó a hazaáruló Kádár vagy Biszku mellett, azt csak az a beteg-lelkületű ember tudja, aki egymás mellé tette őket, bizonyára lejárató célzattal! Ez a beteg-lelkületű, szennyet árasztó, pesszimizmust sugárzó és magyarságot lejárató kiállítás a magyar lélektől, magyar virtustól és a magyar embertől oly távol áll, mint Makó Jeruzsálemtől!

(A fényképezőgépem nem vette be ezt a gyalázatot, nézzétek meg, ha kedvetek van hozzá..)

 

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.