A Magyarok Világkapcsolata  
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 
    HIRDETÉS
[an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive]
Piknik a Montreali Első Magyar Református Egyház kertjében,

Magyar Krónika, augusztus 10.
 
 

Az idén is remekül sikerült a Montreali Első Magyar Református Egyház nyári piknikje. A meteorológusok ugyan váltig viharos, rossz időt jósoltak vasárnapra, ennek ellenére több mint kétszáz ember jelent meg a rendezvényen.

A megelőző hét meleg és száraz volt, annyira, hogy talán már senki nem is hitte komolyan az esőt. A sátrakat mindenesetre fölállították, mert az a nap ellen is véd.
Az Istentiszteletet követően kellemes hangulatban, nagy forróságban kezdődött az ebéd. Senki nem bánta amikor cseperegni kezdett az eső, majd hirtelen zuhogni és ömleni kezdett. Az eső és a szél langyos volt, mindenki azt remélte, hogy ez majd hoz egy kis enyhülést, és senki nem mozdult a helyéről. A sátrak szinte a teljes területet lefedték, és az eső alig-alig vert be alájuk. A vihar több hullámban érkezett, s közben ki-kisütött a nap.

Az eseményt megtisztelte jelenlétével a montreali tiszteletbeli konzul, Szentmihályi Gyula a feleségével, és eljött a férjével a Québecben élő Buday Lívia is.

Ami a reformátusok rendezvényét számomra különösen kedvessé teszi az az, hogy az egésznek "privát party" jellege van. Nem nagy területen rendezik, ezért a befogadó képessége sem nagy. 300 léleknél többet nem nagyon tudnak fogadni, ezért mondhatni: "zártkörű," családias, mert mindenki mindenkit ismer, mindenkivel tud pár szót váltani. 

 

 

 

 

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.