A Magyarok Világkapcsolata  
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 
    HIRDETÉS
[an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive]
 

Kína felpörgeti a magyarországi beruházásokat

Magyar Krónika, június 1.
 
Hirado.hu

Kína készen áll arra, hogy aktívan elősegítse az együttműködést Magyarországgal - számolt be a Hszinhua hírügynökség.

Kína ösztönözni fogja a magyarországi beruházásokat - emelte ki kedden a kínai média, amely részletesen beszámolt Li Ko-csiang (Li Keqiang) kínai miniszterelnök-helyettes budapesti tárgyalásairól. A Hszinhua hírügynökség Li Ko-csiang és Kövér László találkozója kapcsán arra mutatott rá: Kína készen áll arra, hogy aktívan elősegítse az együttműködést Magyarországgal, kiegyensúlyozottá tegye a kereskedelmet és bővítse beruházásait az országban.
A kínai kormányfő első helyettese -. mint a hírügynökség kiemelte - emlékeztetett arra, hogy Magyarország a közép- és kelet-európai térségben Kína legnagyobb beruházási központjává vált, és ígéretet tett arra, hogy országa a jövőben is ösztönözni fogja a kínai vállalkozók magyarországi befektetéseit. Ebből a célból pedig pénzügyi támogatást helyezett kilátásba. Szorgalmazta a már szilárd alapokkal rendelkező gyakorlati együttműködés fokozását, s kifejezte: bízik abban, hogy a magyar fél még kedvezőbb feltételeket teremt a kínai vállalatok számára - mutatott rá a Hszinhua.
A China Daily (CD) című angol nyelvű napilap keddi online kiadásában összeállítást közölt a tárgyalásokról. Az újság szerint a pénzügyi válság és a gazdasági növekedés globális lassulása közepette a kínai-magyar kereskedelmi forgalom összege tavaly meghaladta a 9 milliárd dollárt, ami 6,2 százalékos növekedést jelent éves bázison.
A két ország több együttműködési megállapodást készül aláírni, köztük pénzügyi, agrárkutatási, információs technológiai területeket és a kis és közepes vállalkozásokat érintő dokumentumokat - emelte ki a lap, utalva arra is: Kína kész Magyarországról származó importjának kiterjesztésére például a gépipari, elektronikai és élelmiszeripari termékek területén.
Az újság megszólaltatta a kínai kormányhoz tartozó nemzetközi kapcsolatok kutatóintézetének volt igazgatóját, aki szerint Magyarország számára rendkívül fontos a kínai beruházások bővítése és a kivitel. Ma Csen-kang (Ma Zhengang) ezért éveken át tartós együttműködésre számít, különösen a technológiai iparágakban.
Nyilatkozott az angol nyelvű újságnak Kuan Cseng-jüan (Guang Chengyuan) Kína korábbi európai uniós nagykövete, aki úgy vélte, Kína és az EU új tagországai, így Magyarország gazdaságilag kiválóan kiegészítik egymást, az együttműködés tartalékai óriásiak.

 

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.