A Magyarok Világkapcsolata  
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 
    HIRDETÉS
[an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive]
 

EU-előrejelzés: teljesíti Magyarország jövőre az uniós hiánykritériumot 

Magyar Krónika, május 15.
 

ÍNem tudom, hogy kellő hangerővel tudatosodik-e, hogy áttörést értünk el az Európai Bizottságnál. A 2004 óta zajló túlzott deficit eljárás végéhez közeledünk, mert a Bizottság tavaszi jelentése már nem 3 százalék feletti, hanem az alatti hiányt jelez 2013-ra. A leszorítás forrását nem egyszeri bevételekben, hanem valódi szerkezetváltozásban látják. Ezzel elérhető, hogy a kohéziós alap beharangozott befagyasztása megszűnjön, sőt az is, hogy kikerüljünk a túlzott deficit eljárás alól, amit Gyurcsány-Bajnai kormányzása hat év alatt sem ért el.

A tisztánlátás érdekében tudatosítsuk: minderre nem Brüsszelnek, hanem nekünk magunknak van szükségünk. Az eladósodás megállítása, az alacsony hiány, majd reményeim szerint a null szaldós vagy akár többletet mutató költségvetés a mi illetve gyermekeink, unokáink érdeke. Róluk szól az ének.

Az Európai Bizottság pénteken Brüsszelben kiadott előrejelzése szerint idén és jövőre is a bruttó hazai termék 3 százaléka alatt marad az államháztartás hiánya Magyarországon. A prognózis szerint idén 2,5, jövőre 2,9 százalékos deficit várható, kevesebb az őszi előrejelzésben szereplő 2,8, illetve 3,7 százalékos értéknél.

 

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.