A Magyarok Világkapcsolata  
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 
    HIRDETÉS
[an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive]
 

Meghódította Írországot a magyar chef

Magyar Krónika, május 2-
 

Írországban járt a Symbol Budapest chefje, Huszák Zoltán, aki egy neves étterem konyhájában dolgozott. Már régóta tervezte az utazást, mely izgalmas élményeket nyújtott neki, hiszen rengeteg új dologgal és szokással megismerkedett.

A konyha minden országban más – ezt most Huszák Zoltán is megtapasztalhatta, aki Írországban töltött majd’ egy hónapot. Dublin egyik legkedveltebb éttermének konyháján ismerkedhetett meg az ír gasztrokultúra különlegességeivel.

„Egy neves étterem konyhájában dolgoztam Dublinban. A vendéglő a bistro-stílust képviseli: egyszerű, házias konyha, amit kisebb-nagyobb csavarokkal tesznek különlegessé. Fő alapanyagaik a lazac, a bárány, és persze rengeteg fogy a tenger gyümölcseiből is. Az összes áru első osztályú termék, ami számomra meglepő volt, ugyanis itthon sajnos ilyet nagyon kevés helyen láthatunk. Új alapanyagokkal kellett megismerkednem, hiszen az ottani konyha teljesen más, mint a hazai” – mesélte Huszák Zoltán, a Symbol chefje, aki 28 napot töltött Dublinban és naponta 14 órát dolgozott.

„Nagy volt a hajtás a konyhában, ott egy percre sem áll le a munka. Talán azért van ez így, mert Írországban senki sem főz, minden este tömve vannak az éttermek, igazi családi programnak számít az étterem látogatás. Nagyon szomorú, hogy nálunk ez teljesen másképp van: itthon csak az ár és a mennyiség számít, az írek azonban minden ételnek megadják a módját, és minden új dolgot kipróbálnak” – mondta a chef.

 

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.