A Magyarok Világkapcsolata  
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 
    HIRDETÉS
[an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive]
 

Magyar filmrendező Párizsból  

 

Magyar Krónika, május 2.

 

 

Georges Zsiga – Zsiga György francia filmes és kisfia, Simon, a tavaszi szünet alkalmából látogattak Montrealba. –

De talán, mégsem helyesen fejeztem ki magam. A francia iskolákban ebben az időben szünet van, és az édesapa ezt az időt együtt kívánta tölteni fiával. Hosszas latolgatás után döntöttek úgy, hogy talán Montrealba kéne ellátogatni az egy hetes szünidőben.
Georges Zsiga magyar származású. Édesanyjának szülei az első világháborút követően mentek Franciaországba, édesapja pedig a második világháborút megelőzően.

A magyar nyelvet példásan beszéli. Montrealban első dolga volt magyar kapcsolatokat keresni, és mivel Blanar Andrea, a Kanadai Magyar Művészek Közössége alapítójának neve közismert Quebécben, tehát azonnal őt választotta. Fölkerekedtek, és „kivillamosoztak” Beaconsfield-be. A belvárosából hosszú az út odáig, de a tömegközlekedés előnye, hogy sokat „megmutat” Montrealból. Blanar Andrea pedig nem csak művei miatt közismert, hanem vendégszeretetéről is. – Nem hiába tették meg a nagy utat!

Andrea programajánlatokkal segítette a filmművészt (aki mellesleg a Radio Kanada studiójába is ellátogatott) és az elutazása előtti napon partyt rendezett számára, ahol megismerkedhetett Szilasi Gábor fotóművésszel is. 

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.