A Magyarok Világkapcsolata  
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 
    HIRDETÉS
[an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive]
 

A Kormány nyilatkozata a Magyarországgal szemben indított kötelezettségszegési eljárások állásáról

 

Magyar Krónika, marcius 10

Forrás: MTI/kdnp.hu

 


Az Európai Bizottság a mai napon nyilvánosságra hozta, milyen módon kívánja kezelni a továbbiakban a Magyarország ellen indított kötelezettségszegési eljárásokat. A Kormány üdvözli, hogy a Bizottság két ügy kivételével elfogadta a kérdéseire adott magyar válaszokat, és eltekint az eljárás folytatásától. A magyar Kormány ennek megfelelően haladéktalanul be fogja terjeszteni a szükséges törvénymódosításokat az Országgyűlésnek.
Az adatvédelmi hatóságra és a bírák kötelező nyugállományba vonulására vonatkozó magyar jogi szabályozásról a Bizottság továbbra is úgy véli, hogy azok sértik az uniós jogot. A Kormány ezt tudomásul veszi, és készen áll a további egyeztetésekre. Ismét emlékeztet rá, hogy a fennálló nézeteltérést nem az alapkérdéseket érintő elvi vagy politikai, hanem szakmai és jogi jellegűnek tekinti. A kötelezettségszegési eljárás része az Európai Unió működésének. Hasonló eljárásokra tucat számra, egyes tagállamok vonatkozásában százas nagyságrendben kerül sor. Az eljárásnak ez a szakasza még mindig lehetőséget biztosít arra, hogy a Bizottsággal megegyezés szülessen a fennmaradt vitás kérdésekben még a harmadik, bírósági szakaszt megelőzően. A Kormány ennek szellemében folytatatja a párbeszédet a Bizottsággal és bízik abban, hogy mielőbb sikerül megoldást találni és az eljárást lezárni.
A Kormány álláspontja a Kohéziós Alapból Magyarországnak juttatandó források Bizottság által javasolt részleges felfüggesztésével kapcsolatban egyértelmű: a Bizottság elvárását, mivel az saját nemzeti céljainkkal is egybeesik, teljesíteni fogjuk a költségvetési hiány és az adósság csökkentése terén. Meggyőződésünk, hogy az egyébként is folyamatban lévő költségvetési konszolidáció eredményeképpen a tényleges elvonást Magyarország el fogja kerülni.

 

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.