A Magyarok Világkapcsolata  
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 
    HIRDETÉS
[an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive]
 

Zarándokok ezrei Szent Jakab útján  

Magyar Krónika,februar 6.
Magyar Kurír
 

 

Statisztikai adatok szerint nem csökken az érdeklődés a Santiago de Compostelába vezető, Európán áthaladó gyalogos zarándoklatok iránt: 2011-ben 180 ezren jártak a spanyolországi Szent Jakab-úton.


Az arra vállalkozók legalább néhányszáz kilométert tettek meg a Szent Jakab-utak egy-egy vagy teljes szakaszán. A legtöbben gyalog, némelyek kerékpárral, 491-en lóháton, 32 ember kerekesszékkel érkezett Santiago de Compostelába – ismertette Anton Wintersteller, az ausztiai Szent Jakab zarándokegyesület elnöke.

A 2010-es Szent Jakab-évet követően, amikor rekordszámú, 272 ezer zarándok járt a spanyolországi úton, továbbra is igen jelentős maradt az érdeklődés – tette hozzá Wintersteller, összehasonlítva a korábbi évek adataival: 2009-ben 146 ezren értek Santiagóba.

A felmérésekből az is kiderül, hogy a compostelai zarándokok között több a férfi (58 százalék); a résztvevők 28 százaléka 30 év alatti, a 30 és 60 év közöttiek a zarándokok 57 százalékát teszik ki.

2011-ben körülbelül négyezren jártak az ausztriai Szent Jakab-úton – derült ki a Kathpress hírügynökség jelentéséből. Ausztrián kívül Svájcban, Németországban, Olaszországban, Magyarországon és Lengyelországban is egyre bővülnek az Európát átszelő Szent Jakab-zarándokutak. A közeljövőben tervezik az utak, a vendégfogadás és zarándokkísérés minőségének javítását, az infrastruktúra és az információs lehetőségek bővítését.

Az elmúlt évek adatai egyértelműen mutatják, hogy Szent Jakab útja és Santiago de Compostela mágnesként vonzza az embereket; egészen eltérő motivációval, ám egytől-egyig az ismeretlennel való találkozásra, új tapasztalatokra nyitottan kelnek útra, hogy választ kapjanak életük legjelentősebb kérdéseire – fogalmaz Anton Wintersteller.

 

 

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.