A Magyarok Világkapcsolata  
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 
    HIRDETÉS
[an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive]
 

Mi "veri" ki a biztosítékot ?

 

Magyar Krónika, januar 7.

Obendorfer Árpád

 


A világ legtökéletesebb demokráciája is változik,  mert a világ is változik. Jogkörök - mit pl. az Alkotmánybíróságé - szűkülnek, bővülnek ha kell, ennek rendje és módja van. Csakhogy ez és sok más hasonló is, ha mi magyarok csináljuk "kiveri" a biztosítékot, ahogy.az ÁTV-nél és Szanyiéknál mondják.
A magyarban van ver, szed, rak stb. (gyakorító), ezek párja az üt, csap, vesz, tesz egyszeri cselekvés, történés, tehát a biztosítékot kicsapja valami - verni a drága Bolgár úr szokta. és ezt fontosnak tartja reklámozni is. De hát miért tudnának magyarul, az jellem és erkölcs kérdése Illyés Gyula szerint, akit nem átallottak idézni. Méghozzá a hullájukról idézték őt, amit a gödörbe húznak, közben egy pofont sem sikerült kiszekírozniuk a rendőrökből (nemhogy egy szemkilövést !), pedig ott álltak több tucat csőre töltött kamerával végig az Andrássy úton.

Bayer Zsolt a Sátán kutyáiról ír - remekül, de én az Operaház előtti gyűlölet-röpgyűlésről szólva semmilyen összefüggésben nem említeném az ember hű és kritikátlan társát, a kutyát. A New York Times, a Washington Post, a Le Monde, a Die Presse, a Die Zeit és a társaik hangja sem a Sátán kutyáinak csaholása: ök. az ördög fattyai - a kötődés családi.

Az a hisztérikus, Kohn-Betites fulladozás, a rájuk fakadó epe, úgy érzem valaminek a végét és valami másnak, jobbnak a kezdetét jelzi. Valami nagy dolog van készülőben - talán Pio atya csodálatos madara készül fölszállni innen Magyarországról - az ördög és fattyai legnagyobb rémületére.
Ha ez így van, akkor értem - azt hiszem ebben hinnem kell !

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.