A Magyarok Világkapcsolata  
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 
    HIRDETÉS
[an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive]
 

A médiafrontról jelentjük

Magyar Krónika március 3.
Surján László /MHL

Szerda délután folytatódott a médiaháború annak ellenére, hogy az Európai Bizottság és a Magyar Kormány között kitört a médiabéke: a kormány négy ponton kész változtatni a törvény jelenlegi szövegén.

A vitáról nincs sok mondanivaló. A szocialista és liberális valamint a csatlakozó kommunista és zöld frakció megzavarodott az Európai Bizottság véleményétől. Elgyengült érveik arról szóltak, hogy az Európai Bizottság behódolt Orbán Viktornak és a lényeges pontokkal nem is foglalkozott.

Nem így Tabajdi Csaba, aki látható lelkesedéssel jelentette ki, hogy a Bizottság térdre kényszerítette az Orbán kormányt. A kormány katasztrofális vereséget szenvedett - mondta szinte kéjelegve. Ezt a gondolatot rajta kívül csak egy román szocialista vetette még fel.

Egyfajta levezetésül szó esett egy bizottságról, amely nyomon követi a történéseket. Bizony ezzel kellett volna kezdeni, előbb látni a tényleges gyakorlatot és csak aztán kiabálni.

Bolhacirkusz - mondta Pelczné Gáll Ildikó és azt javasolta, hogy foglalkozzunk érdemibb problémákkal. Deutsch Tamás és Gál Kinga arra mutattak rá, hogy az európai baloldal most is, mint annyiszor, kettős mércét alkalmaz.

 Vitazáró beszédben a biztos asszony világosan elmondta, hogy a médiairányítás a kétharmados többség miatt olyan személyi összetételű, amilyen és ezt demokrataként tiszteletben kell tartani. Ráadásul nincs olyan passzus az irányelvben, ami független médiahatóságot írna elő. Volt ilyen terv, de a Tanács nem fogadta el. Nem ezt hívják kiütéses győzelemnek?

 

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.