A Magyarok Világkapcsolata  
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 
    HIRDETÉS
[an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive]

Kudarcba fulladt a magyar kormány elleni lejárató kampány   

Magyar Krónika március 3.
A Magyar Néppárti Képviselőcsoport sajtóközleménye

 

Az Európai Parlament baloldali és liberális frakciói, köztük a magyar szocialista EP-képviselők által kezdeményezett, Magyarországot elítélő határozattervezet lekerült a mai plenáris ülés napirendjéről. A liberális és baloldali frakciók elfogadva a tényeket, miszerint az Európai Bizottság megállapodott a magyar kormánnyal és lezártnak tekinti a magyar médiatörvénnyel kapcsolatos kérdések vizsgálatát, kénytelenek voltak beismerni, hogy lejárató kampányuk megbukott. Kénytelenek voltak belátni, hogy okafogyottá vált határozattervezetük elfogadásával önmagukat tennék nevetség tárgyává. A balliberális frakcióknak így nem maradt más választása, minthogy a témában a szavazást a napirendről levetessék, ezzel beismerve totális vereségüket.

A liberálisok, szocialisták, zöldek és kommunisták annak érdekében, hogy elkerüljék saját maguk nevetségessé tételét egy értelmetlen, a tényeket figyelmen kívül hagyó határozat megszavazásával - vagy éppen saját határozatuk leszavazásával - kénytelenek voltak a témát levetetni a mai plenáris ülés napirendjéről. A balliberális frakciók ezzel a döntésükkel beismerték: az eddigi politikai okokból folytatott lejárató akciójuk megbukott, totális vereséget szenvedtek.

Az eddigiek alapján sajnos okkal számíthatunk arra, hogy a magyar soros elnökség ideje alatt a balliberális erők további, ehhez hasonló, a magyar kormányt politikai okokból lejáratni szándékozó akcióval és hisztériakeltéssel kívánnak próbálkozni. Rendkívül sajnálatos, hogy e cél érdekében nemcsak saját politikájukat hiteltelenítik, hanem veszélyeztetik a magyar soros elnökség sikerét, ezzel rombolják az Európai Parlamentbe vetett bizalmat és sértik az egész Európai Unió érdekeit.

Strasbourg, 2011. február 17.

 

 

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.