A Magyarok Világkapcsolata  
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 
    HIRDETÉS
[an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive]
 

Nyilvánvalóvá vált, hogy a médiatörvény elleni támadások mögött politikai indokok állnak 

Magyar Krónika,február 16.
A Magyar Néppárti Képviselőcsoport sajtóközleménye

Az Európai Parlament (EP) szocialista, liberális, zöld és kommunista frakciói a mai napon megerősítették azon kezdeményezésüket, hogy az EP jövő heti plenáris ülésén a magyar médiatörvényről vitát, a törvényt elítélő határozattervezetről pedig szavazást tartsanak. Ez a kezdeményezés az Európai Bizottság (EB) és a magyar kormány közötti konstruktív és hamarosan lezáruló egyeztetések fényében minden jogi és szakmai megalapozottságot nélkülöz, ugyanakkor rávilágít a médiatörvény elleni rágalomhadjárat valós indokaira és természetére. A tény, hogy a liberális és baloldali frakciók a Bizottság értékelését figyelmen kívül hagyják igazolja, hogy a médiatörvény elleni kampányuk politikai indíttatású, s célja a hisztériakeltés és a magyar kormány lejáratása. Sajnálatos, hogy ehhez a megalapozatlan és lejárató európai kampányhoz, a szocialisták nyomdokain járva az LMP is csatlakozott.


A médiatörvény kapcsán a magyar kormány többször egyértelműen kinyilvánította: amennyiben az Európai Bizottság a független jogi vizsgálat lefolytatását követően szükségesnek tartja, a kormány kész módosítani a törvényt. Az analízis lezárultát követően, szemben az azt megelőző baloldali politikai rágalomkampánnyal, az EB csak a törvény néhány rendelkezésével szemben fogalmazott meg kritikát. Ezekről a Bizottság és a magyar kormány között konstruktív egyeztetés indult, melyek eredményeként a kormány meg fogja tenni a Bizottság által javasolt szükséges lépéseket. A médiatörvényről kirobbant méltatlan vita tehát a két fél együttműködésének köszönhetően rövid időn belül lezárulhat.


A szocialisták, liberálisok, zöldek és kommunisták ugyanakkor nem képesek beletörődni, hogy a médiatörvénnyel szemben indított hadjáratuk megbukott. Sajnálatos, hogy az Európai Bizottság értékelésétől és az eredményes egyeztetésektől függetlenül a liberálisok és a baloldal a Magyarország elleni további politikai hisztériakeltésen munkálkodik. Ennek a kampánynak a része a médiatörvényről a jövő heti strasbourgi plenáris ülésen megrendezésre kerülő vita és határozattervezetről történő szavazás is, amely a liberálisok és a baloldal nyomására került napirendre. Tekintettel az EB értékelésére, valamint a kormány és a Bizottság közötti konstruktív tárgyalásokra, határozathozatalnak a témában nincs semmilyen ésszerű és objektív alapja. Mindezek fényében a baloldal akciójának célja nem lehet más, mint a média figyelmének felkeltése, a magyar néppárti kormány és a magyar soros elnökség lejáratása.


A néppárti frakció egységesen elutasít bármilyen határozathozatalt a kérdésben. Az ügyben objektív vizsgálat lefolytatására kizárólag az Európai Bizottságnak, mint a "szerződések őrének", van jogalapja, apparátusa és megfelelő szakértelme. A korrektség és a tárgyszerűség helyett eddig az alaptalan vádaskodás jellemezte a vitát, mely vádaskodást a liberálisok és a baloldal a határozathozatal kezdeményezésével továbbra is fenn akar tartani. A Magyar Néppárti Képviselőcsoport bízik benne, hogy egy esetleges határozat elfogadása a kérdésben - a liberális, szocialista, zöld és kommunista frakciók együtt többséget alkotnak az Európai Parlamentben - nem fogja negatívan befolyásolni az Európai Bizottság és a magyar kormány között jó szellemben folyó tárgyalásokat.

Sajnálattal vesszük tudomásul, hogy a médiatörvényt lejárató európai kampányhoz a Lehet Más a Politika is csatlakozott. Az LMP a héten tárgyalásokat folytatott az Európai Parlament zöld frakciójával, melyet követően a zöldek a magyar médiatörvényt és a magyar kormányt elítélő határozatot terjesztettek elő. A határozattervezetet a zöld frakció és az LMP delegációja, többek között Schiffer András frakcióvezető részvételével közösen ismertette egy tegnap rendezett sajtóreggelin Brüsszelben. Sajnálattal vesszük tudomásul, hogy az LMP a szocialisták nyomdokain járva Brüsszelben lobbizik a magyar kormány ellen.


Brüsszel, 2011. február 10.

 

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.