A Magyarok Világkapcsolata  
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 
    HIRDETÉS
[an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive]
 

Kedves Barátaim, Bethlen kör tagjai!

Magyar Krónika, december 30.
 

 

Kedves Barátaim, Bethlen kör tagjai!

Talán még emlékeztek, hogy pár évvel ezelőtt vendégünk volt a magyar otthonban Papp Hunor erdélyi lelkipásztor. Siralmas körülmények között éltek, és nem volt iskolájuk. Mi akkor gyűjtöttünk e nemes cél érdekében. Azóta minden évben beszámol munkájukról, és képeket is küldött többször.
Boldogság tölt el, hogy mindehhez mi is hozzá járultunk. Köszönöm mindannyiótoknak, akik ehhez segitséget nyujtottatok.

Levelét, amely most érkezett, továbbitom számotokra,

Kedves Klára!
Ismét eltel egy év, és Istennek hála boldogan tekintünk vissza rá. Az a munka, amit több mint öt éve elkezdtünk, egyre szebb és egyre áldásosabb. Hat évvel ezelőtt egy romhalmazt láthattunk, és egy jövőképet, ami lassan-lassan megvalósul. Ma is köszönöm, hogy felkaroltak, és áldozatos szeretetükkel és segítségükkel segítettek elindulni azon az úton, amit megálmodtam. Az Úr megáldotta mindannyiunk életét és munkáját. Ma már Benkő Gyula termünk van, amit nem csak istentiszteleti helynek használhatunk, hanem különböző előadásoknak is helyszint biztosít. Ma gyülekezeti tagjaim nem kell gyalogoljanak és utazzanak az orvoshoz, mert november végétől két hetente a gyülekezeti ház orvosi rendelőjében várja nagy szeretettel. Ha kell, a várótermet átalakíthatjuk vendégszobává (míg el nem készül a tetőtér). Konyha minden igényt kielégít, és már voltak csoportjaink, kik az ott készült finomságokat fogyaszthatták. Saját vízhálózatunk és öko-szennyvíztisztó berendezésünk van. A lépcsőház mutatja az utat, hogy majd a tetőtér következik… és hiszem, hogy eljön az az idő, amikor az is kész lesz, és közösen avathatjuk fel Isten dicsőségére.
Bebizonyította, hogy egy ilyen kis falunak, gyülekezetnek van jövője. Igaz, segítség nélkül nem lehet elindulni. Jó érzés álomra hajtani fejemet, mert tudom, ha felkelek a valóságot látom, és nem egy megálmodott álomvilágot.
Magam, családom és gyülekezetem nevében Isten gazdag áldását kívánom életükre.
Áldott karácsonyt és békés új esztendőt kívánunk!

Szeretettel: Hunor

 

 

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.