A Magyarok Világkapcsolata  
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 
    HIRDETÉS
[an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive]
 

Díjnyertes a Szabadság híd

Magyar Krónika, december 13.
Forrás: MTI 

 

Tizenhat jelentkező közül a Szabadság híd nyerte az Auroralia-díjat, amellyel az energiatakarékos és tetszetős közvilágítás legjobbjait jutalmazzák.
© hotdog.huA városi közvilágítás fejlesztésére törekvő közösségeket, a közvilágítási szakembereket és az iparág képviselőit tömörítő Lighting Urban Community International szervezésében létrehozott Auroralia-díj második helyezettje Genf, harmadik pedig a hollandiai Tilburg városa lett.

A franciaországi Lyonban december 8-án kiosztott díjakat azoknak a városoknak adják, amelyek a fenntarthatósági szempontok mellett innovatív megoldásokkal rukkolnak elő.

A pályázatokat az energiafogyasztás, szén-dioxid-kibocsátás, a projekt összköltsége, a világítási rendszer előállításához szükséges erőforrások, szállítás, újrahasznosítás lehetősége, a koncepció eredetisége és szépsége, a lakók életminőségére gyakorolt hatása, társadalmi és kulturális hatások, egészségvédelem, az éjszakai városkép javítása, valamint a projekt más városokra gyakorolt ösztönző hatása alapján vizsgálták.

A budapesti Szabadság híd új dísz- és közvilágítása éves szinten 100 ezer euró (27,8 millió forint) megtakarítást jelent a hagyományos világítási rendszerekhez képest.

Az új köntösbe öltöztetett hídon az illetékesek a LED-es megoldás mellett döntöttek, és ezzel lehetővé tették a mérnökök számára, hogy egységes összhatású világítást hozzanak létre. Olyan színhőmérsékletű, energiatakarékos fényforrásokat választottak, hogy a lehető legjobban sikerüljön visszaadni a híd eredeti rezedazöld színét, amely nemcsak a környező épületekkel van tökéletes összhangban, hanem az általános éjszakai városképet is javítja.

A négy hónapig tartó szerelési munkák során összesen 584 db LED-es világítótestet helyeztek el. Az 1,6 méter hosszú és 6 centiméter széles világítótesteket kifejezetten a Szabadság hídra tervezte a Tungsram-Schréder, amely az új terméknek a találó Dunaled nevet adta.

 

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.