A Magyarok Világkapcsolata  
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 
    HIRDETÉS
[an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive]
 

Az InSitu kiállítás megnyitója St John-ban, New Brunswick Kultúr Központjában

Magyar Krónika, december 3.
Andrea Blanar beszámolója alapján

 

Köszönetünket tolmácsolom pártfogóinknak és a közreműködőknek a 2010. november 5-i InSitu kiállítás nagysikerű megnyitásáért.

A megnyitó előtti napon óriási szélviharban és esőben utaztunk New Brunswickba azon izgulva, hogy ebben az időben senki nem megy majd el a megnyitóra. Szerencsére félelemünk nem vált valóra, mert a nyitás előtti pillanatokban a Rotunda Hall múzeum megtelt érdeklődőkkel, s még az utcán is várakoztak a bejutáshoz.
Köszönjük a helyi rendezők munkáját: a látogatókat klsszikus magyar zene fogadta, és a borból sem volt hiány.


A megnyitón köszöntőt mondott Bernie Cormier, Saint John kultúrális vezetője, és a kiállítást úgy emlegette, mint a város fennállásának 225. évfodulója alkalmából rendezett ünnepi sorozat egyik fontos állomását.
Következőként Heather Whitebrittain, a múzeum igazgatója szólt, és gratulált a Kanadai Magyar Művészek Közösségének, a nívós és érdekes kiállítás összeállításához.
A kultúközpont vezetője, Mary Blatherwick kiemelte beszédében, hogy a New Bruswicki Kultúrközpont feladata a kapcsolattartás más kultúrközpontokkal, s ez a kiállítás pont e célt hivatott szolgálni.

A kiállítás járt Magyarországon és Montreal kíállitótermeiben, de talán itt érvényesült a legjobban, mert képek elhelyezésére a legnagyszerűbb lehetőségek itt adódtak.

Gratulálunk a CHAC tagjainak és vezetőinek az újabb, sikeres kiállításhoz, és kívánunk további jó munkát!

 

 

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.