A Magyarok Világkapcsolata  
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 
    HIRDETÉS
[an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive]
 

Ausztrál őslakosok fedezték fel Amerikát?

Magyar Krónika, október 15.
Forrás: Archeology Daily 

Tizenegyezer éves ausztrál csontokat találtak Közép- és Dél-Amerikában.
A Sao Pauló-i Walter Neves evolúciós biológus elmélete szerint az első Amerikában élő emberpopuláció szoros antropológiai rokonságot mutat az ausztrál őslakosokkal. Walter Neves a koponyák morfológiáját elemezte, amikor erre a következtetésre jutott.

Azonban a tízezer éves és az azután talált csontvázak java része mégis mongoloid jellegzetességgel bír, valószínűleg kelet- és észak-ázsiai származású.

Az utóbbi eredmény igazolja azt az általános vélekedést, mely szerint az amerikai őslakosság szibériai eredetű. Az előbbi pedig azt, hogy az ausztráliaiak esetleg hamarabb vándorolhattak Amerikába, mint a szibériaiak.

MÉGSEM LÉTEZETT A CLOVIS MEGAFAUNA?
Amerikai régészeti körökben a domináns elmélet eddig az volt, hogy Amerika első telepesei a Clovis megafauna emberei lehettek, akik már kőeszközöket is használtak.

Az uralkodó elmélet szerint a Clovis emberek a Bering-szoroson áthaladva értek  Szibériából Alaszkába az utolsó jégkorszakban.

Az ausztráliaiak jelenléte a megafauna létét vonja kétségbe, hiszen ezek szerint a telepesek több irányból jöhettek.

Walter Neves egy évtizede vizsgálja a Luizának keresztelt nő csontvázát, mely körülbelül 11 ezer éves lehet. A kutató meg van győződve arról, hogy Luiza az eddigi legidősebb csontváz, amely az amerikai kontinensekről származik.

A koponya morfológiai elemzése kimutatta, hogy anatómiailag azokkal az emberekkel rokon, akik 100 ezer éve Afrikából Ausztráliába vándoroltak. Ausztráliából 50 és 40 ezer éve pedig benépesítették Melanézia környékét. Onnan pedig a Csendes-óceánon át juthattak Amerikába.

A 1990-es évek óta Walter Neves több száz Luizájéhoz hasonló csontvázat vizsgált meg. A csontvázak mindegyike az ausztrál bennszülöttekre emlékeztető jegyeket hordozta.

A biológus elmélete azt igazolná, hogy az Ausztrália felől érkező telepesek korábban vagy közel egy időben érték el az amerikai kontinenseket, mint az Észak-Kelet-Európából érkező emberek.

 

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.