A Magyarok Világkapcsolata  
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 
    HIRDETÉS
[an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive]
 

Félelmetes kitörést produkál a Föld egyik legaktívabb tűzhányója

Magyar Krónika, október 15.
Linfo.re

2010. októberében tovább zajlott a lávaspricceléssel egybekötött lávaöntő kitörés a Föld egyik legaktívabb tűzhányóján, az Indiai-óceán Réunion szigetén található Piton de la Fournaise vulkánon.

Helyi idő szerint csütörtök este fél 8-kor kitört az Indiai-óceán Réunion szigetén található Piton de la Fournaise tűzhányó. A közeli vulkáni működést az intenzív szeizmikus aktivitás és a vulkán felszínének folyamatosan emelkedése már előrejelezte, amint arról már korábban beszámoltunk - írja a Tűzhányó blog.

A vulkánkitörés tehát már nagyon aktuális volt. Közvetlenül a kitörés előtt erős földrengések rázták meg a szigetet és a Dolomieu kráter egy részen beomlott. A vulkánkitörés követhető a webkamerákon is.

A Piton de la Fournaise a Föld legaktívabb tűzhányói közé tartozik. Működése a Hawaii-szigetekre jellemző látványos lávaszökőkút és lávaöntő kitörésekre hasonlít, azaz igazi turistacsalogató jelenség! Legutoljára idén januárban volt aktív a tűzhányó.

Pénteken tovább zajlott a lávaspricceléssel egybekötött lávaöntő kitörés a tűzhányón. A láva több ágban folyik. További remek videofelvétel tekinthető meg Linfo.re honlapján - írja a blog

Az eseményeket a "Vue depuis Piton de Bert" webkamerán lehet követni.

 

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.