A Magyarok Világkapcsolata  
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 
    HIRDETÉS
[an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive]

Végtagok nélkül úszta át a La Manche csatornát

Magyar Krónika, szeptember 17.
 

 

 

A hétvége különleges öröme, az emberi akarat diadala. Philippe Croizonnak 1994-ben áramütés miatt mind a négy végtagját amputálni kellett. A hétvégén keresztülúszott az Angol Csatornán. Angliából indult, s már13 és fél óra múlva Franciaországba érkezett. Lelkierőből, a nehézségek leküzdéséből mindannyiunknak leckét adott. Cruizon most 42 éves. Három éve már ejtőernyőzött, akkor is címlapra került. Miért nem ismeri mindenki a nevét? Miét csüggedünk apró bajaink miatt? (Forrás: USA today)

Teljesítette a nyár elején bejelentett tervét a karok és lábak nélkül élő francia férfi, akinek sikerült átúsznia a La Manche csatornát.

A 42 éves Philippe Croizon 1994-ben tragikus balesetben veszítette el végtagjait: antennaszerelés közben 20 ezer voltos áramütés érte.
Embert próbáló teljesítményét hosszas felkészülés előzte meg, végül valamivel több mint 13 óra alatt tette meg a 33 kilométeres szakaszt Nagy-Britannia és Franciaország között.

"Sikerült, őrület hogy megcsináltam!" - mondta a France Info rádiónak a kétgyermekes apa, aki speciális tervezésű kar- és lábúszókkal, valamint orvosi személyzettel vágott neki a megmérettetésnek..
az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.