A Magyarok Világkapcsolata  
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 
    HIRDETÉS
[an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive]
 

Duplázza meg az energiáját!  

 

Magyar Krónika, augusztus 1.
STOP/Daily Mail

Nem betegség, csak kimerültség
Reggelente nehézkesen vesszük fel a fordulatszámot, ebéd után legszívesebben szunyókálnánk, este pedig alig várjuk, hogy ágyba bújhassunk?

Növeljük a vitalitásunkat!

Csúcsformába akar kerülni? Eláruljuk a módját!
Jó étvágyat a szép álmokhoz!
Reggel élvezzünk!

Mindannyiunkkal előfordul bizonyos életszakaszokban, hogy rendkívül fáradtnak érezzük magunkat, akár heteken keresztül is. Ha orvoshoz fordulnánk, azt tanácsolná, hogy pihenjük többet, figyeljünk oda jobban az étrendünkre és mozogjunk sokat. Természetesen, minderre szükség van ahhoz, hogy egészségesebbek legyünk, azonban léteznek olyan egyszerű módszerek is, amelyekkel megduplázhatjuk az energiatartalékainkat.

Nem mindegy, hogyan kezdjük a napot

Fontos, hogy reggelente bőséges, szénhidrátot, fehérjét és - mértékkel ugyan, de - zsírt is tartalmazó ételeket fogyasszunk. A gabonapelyhek, amelyek javarészt összetett szénhidrátokból állnak, és egy pohár tej, amely tisztán fehérje, kiváló reggeli. A barna kenyérből készült pirítós és a teljes kiőrlésű péksütemény szintén nagyszerű energiaforrás a korai órákra.

A vízhiány is fáradtságot okoz

Ezt könnyedén megelőzhetjük, ha mindig figyelünk arra, hogy elfogyasszuk a napi két liter folyadékot. A víz véd a kiszáradástól és egyúttal a korai elfáradástól is. A vizet nemcsak meginni lehet, arra is kiválóan alkalmas, hogy elmerüljünk benne egy-egy feszült nap után. Vegyünk hideg fürdőt! Ha úgy érezzük, teljesen leengedtünk, akár egy gyors hideg vizes arcmosás is újabb lendületet adhat. Az otthoni pezsdítő hideg zuhany pedig még többet segíthet. A vízfüggöny ugyanis negatív ionokat bocsát ki a levegőbe, s ezek is jó hatással lehetnek a kedélyállapotunkra.

Tévé helyett zene

Egy fárasztó nap után nem a televízió a legmegfelelőbb eszköz a feltöltődéshez, hiszen ha átmenetileg mélyponton vagyunk, bizonyos műsorok még mélyebb letargiába taszíthatnak. A zenehallgatás azonban energetizáló hatású. A muzsika feldob, legyen az lágy blues, pezsdítő rock, izgalmas jazz vagy egészen más műfaj, a lényeg az, hogy megtaláljuk a nekünk legmegfelelőbbet.

Ne aludjuk túl magunkat!

Bár az alvás alapvető szükséglet ahhoz, hogy energikusak legyünk, a jóból is megárt a sok. Tévhit, hogy minél többet alszunk, annál kipihentebben nézhetünk szembe a következő nappal, ugyanis inkább egész nap kábák leszünk. A legtöbb felnőtt számára 6-8 óra éjjeli alvás bőven elegendő.

 

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.