A Magyarok Világkapcsolata  
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 
    HIRDETÉS
[an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive]
 

A Facebook a betörők aranybányája

Magyar Krónika, július 23.
 

A Twitter, a Facebook és a hasonló közösségi oldalak jelentik manapság a betörők legfontosabb információszerzési forrását. Az üzenőfalra vagy profiloldara kiírt személyes üzenet vagy akár pár feltöltött fotó is jelentős biztonsági kockázatokat rejthet magában.
F.C.2010. július 24. 06:30Startlap Facebook Iwiw Twitter Cikk nyomtatása Cikk küldése

A riasztóberendezések és biztonsági zárak ideje lejárt, sőt már az is felesleges, hogy rokonnal vagy jó baráttal üríttetjük ki a postaládát a nyaralás alatt, a XXI. századi betörő ugyanis már online kutatómunkával térképezi fel a következő áldozatát. Elég a Twitterre, Facebookra vagy más közösségi oldalra kiírt, hétköznapinak tűnő bejegyzés (például „Krétán nyaralok 1 hétig”) vagy egy ártatlannak tűnő otthoni fotó (például a nappaliban), és könnyen kifosztott lakás várhat ránk a nyaralásból hazaérkezve.

Kiváló vadászterület

Az egyre népszerűbbé váló közösségi oldalakon a felhasználók többsége bele sem gondol a következményekbe, és „fűnek-fának” kiadja a lakcímét és aktuális tartózkodási helyét, illetve oszt meg fotókat. Egy jó útra tért brit bűnöző szerint az internet korában azonban sokkal egyszerűbb az információszerzés, mert az emberek szinte mindent elárulnak magukról. „Korábban csak a tejesembertől vagy a postástól lehetett információkat megtudni arról, hogy éppen ki és mikor nyaral, vagy általában melyik napszakban nem tartózkodik otthon, manapság viszont a betörők internetes kutatómunkával készülnek fel a kiszemelt házak, lakások kifosztására” – nyilatkozta a ma már lelkészként dolgozó Richard Taylor a The Daily Telegraph című napilapnak.

Kapcsolódó cikkek

10.07.21 Film készül a Facebookról
10.07.12 Lesz pánikgomb a Facebookon
A közösségi portálok révén a betörők az elkövetés előtt könnyen információt gyűjthetnek a kiszemelt lakásban élők napi rutinjáról, valamint a lakásban, házban található értékekről is. Az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában már számos megtörtént eset bizonyítja: könnyen áldozattá válhat, aki megosztja másokkal elutazási terveit.

az fn.hu is a facebookon!

Kövessen minket a Facebookon>>>facebook.com/figyelonet

Útvonalat is megtervezi

Ahogy régebben az üzenetrögzítőre is ódzkodtunk a „nem vagyok otthon” üzenetet felmondani, úgy a közösségi portálok esetében is gondoljuk át alaposan, érdemes-e azzal „villogni”, hogy éppen mikor, hova utazunk, mivel töltjük az időnket, és mennyi ideig leszünk távol. A közzétett információval ugyanis könnyen vissza lehet élni. Számos közösségi portál (Facebook, MySpace, iWiW, stb.) felhasználója gyanútlanul még a lakcímét és telefonos elérhetőségeit is megosztja olyan ismerősökkel, akiket évek vagy évtizedek óta nem is látott. Nem is beszélve a profiloldalakra feltöltött, odahaza készült

 

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.