A Magyarok Világkapcsolata  
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 
    HIRDETÉS
[an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive]
 

A montreáli cserkészvezetők elsősegélynyújtó tanfolyamon vettek részt

Magyar Krónika,július 23.
 
 

Egy nagyon meleg júliusi hétvégén, mi montreáli cserkészvezetők, két napos komoly elsősegélynyújtó tanfolyamon vettünk részt, a Magyarok Nagyasszonya Katolikus Templom, Ifjúsági otthonában. Voltak, akiknek ez ’frissítő’ tanfolyam volt, de a legtöbb fiatalabbnak ez volt az első alkalma résztvenni ezen az értékes tanfolyamon.

A mesterséges légzéstől, a csonttörésekig, az orrvérzés, a hőguta tünetei, cukorbetegség, szívroham, és még sokkal több témáról tanultunk.

Kiképzőnk, Daniel Cherrier úr, a ’Para Secours Inc.’ szakértője, angolul és franciául monda el a tudnivalókat, színezve személyesen látott veszélyhelyzetek eseteivel. Türelmesen és alaposan felelt kérdéseinkre.

Az első nap, délelőtt, lázasan jegyzeteltünk, és ebéd után, lehetőségünk volt műbábukon életmentő eljárásokat gyakorolni. Hármas csoportokra osztottak be és minden csoportnak le kellett játszani egy, a kiképzőnk által kiválasztott,veszélyhelyzetet. Daniel figyelt mindent és kijavított, ha valamit nem jól csináltunk.

Másnap, vasárnap reggel, átvettük az előző nap tanultakat, és újabb kérdésekre kaptunk válaszokat. Azután közösen vettünk részt a szentmisén. Gyors ebéd következett, és folytatódott a kiképzés. Ismét csoportokként osztottak be és miután kiképzőnk megmutatta a különböző sebek, ill. csonttörések kötözési fortélyait, mi is gyakorolhattunk. Az utóbbi nagyon tetszett a résztvevőknek, mert beleéltük magunkat a gyakorlásba. Éppúgy, mint előző nap, a munkánkat megnézték és kiértékelték.
A második nap vége felé bizony elfáradtunk. Cserkész-vastappsal megköszöntük Danielnek kitűnő munkáját, és fáradságát. Örömmel tértünk haza, tudományunkkal feltöltődve.

A próbát mindenki sikeresen megállta és megkapta a három évre szóló hivatalos elsősegélynyújtó igazolványát, (First Responders certificate)  
Gratulálunk cserkészvezetőinknek és további Jó Munkát kívánunk!

Montreal, 2010 július                                          Pelikán Anikó’ bá lcst.

 

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.