A Magyarok Világkapcsolata  
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 
    HIRDETÉS
[an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive]
 

Árvíz – Jó hírünk és rossz hírünk is van

Gyorsabban jön az ár – Szolnoknál beelőz a Tisza

Magyar Krónika, június 11..
Harmo.net

A jelzettnél korábban várható a Tisza tetőzése Szolnoknál, ezért már ma megnyitják a tiszaroffi víztározót – közölte a kormányszóvivő. Nagy Anna sajtótájékoztatón közölte azt is, hogy bár megkezdődött a folyókon az apadás, a Hernádon, a Zagyva és a Boldva teljes hosszán még mindig rendkívüli készültség van. A gátakon több mint ötezer ember dolgozik és még jelenleg is négy és félezer a kitelepítettek száma.

Kedden éjfélkor futott be a Sajó menti Ónodra az a segélyszállítmány, mely a kecskeméti székhelyű Magyar Jogász Motorsport Egyesület szervezésében a megyeszékhelyen, Hetényegyházán és Kerekegyházán gyűlt össze magánszemélyek adományaiból.

Megszűnt a közvetlen árvízi veszélyhelyzet Borsod megyében, már nincsenek jelentősebb védekezési munkálatok – mondta Dobson Tibor.

Borsodban jelentősen – mintegy 800 fővel csökkent a kitelepítettek száma, így most 3,700-an vannak, míg országosan 4,500 a kitelepítettek száma. A Duna és a Tisza mentén főként az ártereken lakók kényszerülnek lakhelyük elhagyására az árvíz miatt.

Az észak-magyarországi régióban kialakult árvízhelyzet miatt az ország minden részéről segítséget és anyagi támogatást nyújtanak a rászorulóknak. Sok helyről jelentkeztek családok is, akik néhány hétre vállalják, hogy gyermekeket fogadnak be az árvíz sújtotta településekről.

 

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.