A Magyarok Világkapcsolata  
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 
    HIRDETÉS
[an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive]
 

A l’Université du Quebec á Chicoutimi professzora, Kiss László kitüntetése

Magyar Krónika,június 11..
 
The Embassy of the Republic of Hungary
Prof. Kiss László és Dr Vastagh Pál
 

A l’Université du Quebec á Chicoutimi professzora, Kiss László a Magyar Köztársaság Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetésben részesült.

A l’Université du Quebec á Chicoutimi professzorának, Kiss Lászlónak, Vastagh Pál nagykövet felterjesztésére, a Magyar Köztársaság elnöke, Sólyom László a Magyar Köztársaság Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést adományozta.

Június 7-én, a Nagykövet átadási beszédében méltatta Kiss professzor munkásságát, mint nagy tudású tudós, és előadó, amellett kimagasló érdemeit, a chicoutimi és a magyar egyetemek közötti kapcsolat kiépítését 1986 óta. Ennek az odaadó munkának eredménye a szoros együttműködés az egyetemek között az aluminium és az energia használata terén. Az évek során a Professzor kezdeményezésére több mint 100 kutató és diák vett részt a különböző kutatásokban és tanulmányokban.

Kétségkívül Professzor Kiss munkája kiemelkedő és sikerei nagy elismerést érdemelnek, amit ez a kitüntetés is bizonyít, egyben kiemeli a UQAC és a kanadai magyarok sikereit is.

 

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.