A Magyarok Világkapcsolata  
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 
    HIRDETÉS
[an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive]
 

Csinos PLACCC  lett Pécs - Street Art, de magyarul..

Magyar Krónika, május 30.
Harmo.net

Fiatal képzőművészek csinosították meg a lepukkant beton térelemeket Pécs egyik negyedében, Uránvárosban. Az 1000% csoport tagjainak vizuális környezetvédelmi akciója vezette fel a PLACCC Pécs Fesztivál programjait, amelyek várják a közönséget Európa Kulturális Fővárosában.

Színes mintákkal, kis grafikákkal díszítették fel a sivár beton térelválasztó elemeket a budapesti művészek Pécs lakónegyedében, Uránvárosban. Az 1000 %  nevű street art csoport célja, hogy jó hangulatot, egy kis szépséget csempésszen a környéken élők mindennapjaiba. Az akció a szerdán kezdődött PLACCC Pécs Fesztivál egyik programja, a Lakás-kaland-túra része. Előadóművészek és építészek mutatják be az ambivalensnek tartott városrészt saját nézőpontjukból, ráadásul helyi magánemberek lakásaiban. A nézőknek követniük kell a találkozóhelyen kapott útleírást, majd egy sétatúra alatt meg kell keresniük a kijelölt lakásokat, ahol más-más produkciókkal várják őket a művészek. A lakásokat összekötő sétaútvonalon lehet megnézni az 1000% csoport munkáit is.

Meglepő köztéri alkotások Pécs belvárosában
Szokatlan és elgondolkodtató utcai alkotások lepik el Pécs belvárosát május 26. és 30. között. A helyi alkotókból álló Déli Szél művészi kollektíva a jól ismert, naponta látott helyeken és a még felfedezetlen zugokban megbolygatja a környezetet. A Hajlék című szabadtéri tárlatot a városi helyszínek, közterek inspirálják, amelyekhez a természeti környezet formavilágát és kellékeit használják fel.

Hegyi Csaba kizárólag természetes anyagokból készíti el az Óriás „gyerek” kucsma című installációját az egykori tárolók, ólak, kemencék, alkalmi szálláshelyek ősépítményeinek mintájára. Lukács József Jóka  egy tömb fából farag ki kisméretű szobrot, amely akár egy bőröndben hordozható, így változtatható a helyszíne a városban. Nagy Otília idilli tavacskát varázsol egy szórakozóhely betonteraszára.

 

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.