A Magyarok Világkapcsolata  
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 
    HIRDETÉS
[an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive]
 

Torma Anna új kiállítása

Magyar Krónika,április 30.
 
 
Torma Anna és Szilasi Gábor
 

Torma Anna új kiállításának címe: Transverbal, április 29.-től május 23.-ig tart, a la Galerie d’art d’Outremont kiállítótermében.
Nyitvatartás kedden és pénteken 13.00 tól 18.00 óráig, szombaton és vasárnap 13.00 tól 17.00 óráig.
További felvilágosítás a 514-495-7419 számon kapható. www.galeriedartoutremont.ca

 

 

 

 

 

Anna így nyilatkozik munkájáról:

„Vizuális jellegű munkáimban gyakran használok kézi hímzést, különféle varrható felületeken, a befejezés néha quiltre emlékeztet. Munkám során ösztönösségre és frissességre törekszem, ez néha ellentétben áll a kézimunka természetével.

Újabban  érdeklődésem a megvalósítás folyamatára irányul, csoportban dolgozva, vagy egyedül, a munkafolyamat meditatív és inkluzív jellegének dokumentálása érdekel.

Installációs munkáim gyakran extrém szituációban valósulnak meg, értelmi és fizikai fogyatékos emberekkel a textilkészítés és rajzolás segítségével olyan akciókat hajtunk végre, melyeknek kreatív időtartama ugyanolyan fontos, mint a megvalósult tárgy esztetikája”.

A jelen kiállítás anyagához inspirációt gyermekei kiskorukban rajzolt kis ákom-bákomjai szolgáltatták, azonkívül emlékeiből is merít. Ezeket több nagy munkára bontotta szét. Minden tabló sok kis történetet mesél. A hímzések alapanyaga  selyem és vászon, amire színes cérnával különböző technikával kézzel hímezi az ábrákat.

A megnyitón szép számú közönség gyűlt össze. Ott volt többek között Blanar Andrea, a montreali CHAC elnöke, a Pro Cultura Hungarica kitüntetés tulajdonosa, és Szilasi Gábor fényképész, a Governor General kitüntetés nyertese, azonkívül még sokan a tagságból.

Rögtön a megnyitót követő napon Lengyelországba utazott, mert Annának jutott a megtiszteltetés, hogy képviselje Kanadát a 13.-ik Lodz-i (Lengyelország) textil biennálén.

Következő kiállítása St-John-ban lesz. Témája: Párizsi kertek. A Párizsban töltött egy év emlékeit dolgozza fel.

Ismervén remek színérzékét és határtalan fantáziáját, nagyon érdekes kiállításnak nézhetünk elébe.

 

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.