A Magyarok Világkapcsolata  
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 
    HIRDETÉS
HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514)626-0869
Email: itt
KERESÜNK
magyarul beszélő személyt, A Magyar Társadalmi Klub (Hungaria) keres, kiszolgálás és kisebb feladatok ellátására, hétvégenként és rendezvények alkalmával.
Tel: 514-288-7966
kérje Tibort.
A Magyar Aranycsapat ez évben is megrendezi a Nemzeti Összmagyar Diákbajnokságot
(
sakk, bírkózás, asztalitenisz, magyar irodalom és történelem). További információ Gyuri bánál.
Tel: (814-586-9647)
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212
Dr. Machan Tamás
Családi fogorvos
6600. Trans Canada,
Suite 807
Pointe Claire, QC.
H9R 4S2
Tel:
514-426-4228
 

Cserkészvacsora és bál Montrealban

 

Magyar Krónika, április 30.
Szép Bernadette

Ünnepi beszéd

Tisztelt vendégek, cserkésztestvérek!

Szeretettel üdvözlünk benneteket a ma esti ünnepségen. Részvételetek fontos támogatást nyújt  két csapatunknak.

Itt többen második vagy harmadik generációs magyarok vagyunk, és csak mint a magyar közösség tagjaiként tudjuk továbbra is ápolni hagyományainkat, nyelvünket. Katolikus és református egyházaink, és a számos szervezet – mint a magyar iskola, a néptánc, a magyar cserkészet – alkalmat nyújtanak, hogy megóvhassuk és tovább fejleszthessük magyarságunkat.

A cserkészet ezenkívül nevelőeszköz is. Lendvai-Lintner Imre bá, a Külföldi Magyar Cserkész Szövetség elnöke, így fogalmazza értékeinket: „...van egy cserkészet, ami majdnem érthetetlen módon életértéket nyújt. Elsősorban, kiviszi a gyereket származása forrásához, a természetbe. Otthon van éjjel, a csillagok alatt, az égig érő fák társaságában, a tábortűz és a barátok társaságának melege mellett.

Aztán másokon segít. Nem él egyedül, csak magának. De egymásba kapcsolódnak. Egymásba merülnek. Valahogy eggyé válnak és tágabbak lesznek. Nagyobbak. Szebbek.”

„A cserkészet arany tégla. A szeretet, barátság, szavahihetőség, integritás, bátorság téglája, átszőve barátokkal, játékokkal, műveltséggel és óriási erővel, mely megerősíti az embert az élet kihívásaival szemben.”

A magyar cserkészet 2010-ben ünnepli századik évfordulóját. Nyáron lesz New York államban,a Sík Sándor cserkészparkban, Jubileumi táborunk, ahol magyar cserkészek a világ minden sarkából együtt ünnepeljük ezt a nagy alkalmat. Az, hogy ma este itt vagytok nagyban hozzájárulni ahhoz, hogy cserkészeink  eljussanak a táborba, amire már most szorgalmasan készülődnek. Támogatásotok, anyagi vagy cserkészmunkában, sokat jelent számunkra, mert megadja a lehetőséget hogy a magyar cserkészet tovább éljen.

Egy kérésünk lenne. Meg szeretnénk kérni benneteket arra ha vannak magyarul beszélő gyerekek családtagjaitok és ismerőseitek között, hozzátok cserkészetre őket. Egyre nehezebb ma utánpótlást találni csapatainknak és kérjük mindenki segítségét.

Nézzetek szét a teremben. Cserkészek, cserkészbarátok, volt ősi tagok, életre szóló barátságok és kapcsolatok. Most mindegyikünk szemében ott csillog az együttlét öröme, az örök tábortűz lángja. Milyen jó visszaemlékezni és felidézni az élményeket amiket együtt éltünk át. Ez tart össze bennünket, hogy ma is magyarul beszélünk egymással, nem hiába ünnepeljük a magyar cserkészet 100 ik évfordulóját. Ezt adták nekünk és ezt adjuk tovább. Reményik Sándornak egyik híres idézete, ami 100 évvel ezelőtt ránk vonatkozhatott, most is ránk vonatkozik, és a mi felelősségünk hogy 100 év múlva is ránk vonatkozzék, eképpen szól: „Egy lángot adok, ápold, add tovább...”

Mindenkinek  jó szórakozást, és Jó Munkát kívánunk!

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.