A Magyarok Világkapcsolata  
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 
    HIRDETÉS
HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514)626-0869
Email: itt
KERESÜNK
magyarul beszélő személyt, A Magyar Társadalmi Klub (Hungaria) keres, kiszolgálás és kisebb feladatok ellátására, hétvégenként és rendezvények alkalmával.
Tel: 514-288-7966
kérje Tibort.
A Magyar Aranycsapat ez évben is megrendezi a Nemzeti Összmagyar Diákbajnokságot
(
sakk, bírkózás, asztalitenisz, magyar irodalom és történelem). További információ Gyuri bánál.
Tel: (814-586-9647)
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212
Dr. Machan Tamás
Családi fogorvos
6600. Trans Canada,
Suite 807
Pointe Claire, QC.
H9R 4S2
Tel:
514-426-4228
 

Alkohollal a kilók ellen


Magyar Krónika, április 15.
Forrás: Dnews

A mértékkel fogyasztott alkoholszármazékok nem okoznak semmiféle súlygyarapodást a nők esetében. - derül ki egy 19.000 nő részvételével készített felmérésből.

Azokat a nőket, akik rendszeresen fogyasztanak bort, emiatt nem fenyegeti a hízás veszélye, szemben az absztinens társaikkal. Az eredményt kutatók azzal magyarázzák, hogy az alkohol a májban teljesen másképp bomlik le, mint ahogy azt eddig hitték. Így ahelyett, hogy zsírt képezne, hőenergiát termel, amivel hozzájárul a szervezet hőháztartásának egyensúlyához.

Lu Wang kutatócsoportja együtt dolgozott a brigham-i kórházzal és a boston-i női kórházzal is a felmérés ideje alatt. Nemcsak, hogy kikérdezték a 19.000 résztvevőt, de a következő 13 évben folyamatosan figyelték is az egészségüket. A megkérdezettek 38%-a mondta, hogy soha nem fogyaszt semmilyen alkoholt és éppen ebben a csoportban tapasztalták a kutatók a legtöbb súlygyarapodást. Ennek alapján a kutatók kijelentették, hogy minél több alkoholtartalmú italt – különös tekintettel a vörösborra - fogyasztanak a nők, annál kevesebbet híznak.

A kutatás vezetője igyekezett gyorsan leszögezni, hogy természetesen a mértékletesség ebben az esetben is kulcsfontosságú. Így azok, akik többet isznak, mint amennyire a szervezetnek szüksége lenne, ettől még ugyanúgy elhízhatnak.

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.