A Magyarok Világkapcsolata  
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 
    HIRDETÉS
[an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive]
Sportolóink a vancouveri Magyar Házban jártak Ez minden bizonnyal aranybetűkkel kerül majd be a helyi magyarság emlékkönyvébe.

Magyar Krónika, február 28.
Szerző: Móric Lajos
 
 

iAki csak tudott, ott volt a vancouveri Magyar Házban. Nem mindennapi esemény, hogy Kanada olimpiát rendez, így az sem, hogy olimpikonjaink találkoztak a kint élő magyarokkal, akik örömmel látták vendégül a versenyzőket.

Kedves vendégek érkeztek a vancouveri Magyar Házba a tengerentúlról, a magyarországi téli olimpiai csapat vezetői és versenyzői. Amikor a téli olimpián még javában zajlanak a versenyek és az edzések, bizony nagy dolognak számít összehozni egy ilyen meghitt találkozót, amely minden bizonnyal aranybetűkkel kerül majd be a vancouveri magyarság emlékkönyvébe. Mindenki ott volt, aki tiszta szívből szurkol a magyar sportolóknak, akinek az óhaza, a szülőföld még mindig mélyen a lelkében él.

- Ilyen fogadtatást, mint amilyet itt tapasztaltunk ebben a Magyar Házban, még soha nem tapasztaltam, ilyenben még tényleg nem részesültünk. Érezzük ezt a szeretetet kint az utcán is, hiszen lépten-nyomon ránk köszönnek magyarul. Van, aki csak néhány szót tud, de azt is hallatlanul büszkén mondja. Látjuk, hogy az emberek nagyon megbecsülik a magyarságukat és büszkék a magyarságukra – meséli Molnár Zoltán, a MOB főtitkára. - Tudni kell, hogy csapatunk a téli olimpián szerényebben szokott szerepelni. Hiszen a magyarországi viszonyok miatt nincs túl nagy hagyománya a téli sportnak. Mi azt vártuk a fiataloktól, hogy életük legjobb formájában, életük legjobb teljesítményét nyújtsák, és hogyha az a 20-30-ik helyre elég, mi azt is megsüvegeljük, mert azt gondoljuk, hogy az a gyerek mindent megtett azért, hogy jól szerepeljen – tette hozzá.

- Tulajdonképpen mindent alávetetünk azért, hogy az olimpián kint legyünk, és minél jobban szerepeljünk. Az, hogy nekem sikerült a legjobban szerepelnem, úgy gondolom, hogy még mindig felülmúlható a váltónál. Nagyon jól éreztem magam, azért mert a családom is itt van, és különösen jó nekem, hogy velük együtt örülhettem – mondta Huszár Erika rövidpályás gyorskorcsolyázó.

- Nagyon jó Kanadában, és amióta itt vagyunk, most már több mint két hete, ez volt a legjobb emlék, hogy ide eljöttünk – jegyezte meg Darázs Péter rövidpályás gyorskorcsolyázó.

- Nagyon örülök, hogy most már sikerült egy pontot szereznünk. Bízunk benne, hogy mi is olyat tudunk mutatni, amire képesek vagyunk. Hogy helyezésben mire lesz elég, az nálunk függ a pontozóktól is, de igyekszünk minél szebben szerepelni – hangoztatta Sebestyén Júlia műkorcsolyázónő.

- Nagyon pozitívan értékelem az eddigi teljesítményeket, a hatodik hely ragyogó, és előttünk vannak még azok a versenyek, ahol remélem, hogy hasonlóan jó eredményeket tudunk elérni – vélekedett Dr. Bathó Ferenc, a Magyar Korcsolya Szövetség elnöke.

- Álmom az, hogy egyszer rendezhessünk minden magyar számára egy olimpiai játékot, egy világjátékot, ahol a világban Vancouverben, Nagyváradon vagy Buenos Airesben élő magyarok egy-egy csapattal jönnének Magyarországra, és rendeznénk egy világjátékokat, amelyen elsősorban magyarok, magyar származásúak vennének részt – részletezte Kamuti Jenő, a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke.

- Nagyon-nagyon örültünk, hogy ilyen szép számban összejöttünk, és spontán mindenki részt akart venni egy picit ebben a csodálatos körforgásban, ami itt zajlik Vancouverben – hangoztatta Vass Zoltán tiszteletbeli magyar konzul.

- Öt napunk volt ahhoz, hogy ezt a rengeteg embert mailben vagy telefonon elérjük, vagy szájhagyomány útján továbbítsuk az üzenetet, hogy itt lesz egy ilyen esemény – mesélte Kerti Éva, a Magyar Ház alelnöke.

- Nagyon nagy varázsa van annak, amikor valaki otthonról jön. Mert mi szívből szeretjük az otthoniakat, fogadjuk őket. Itt Kanadában ilyen a mentalitás, hogy mindenki nyitott és barátságos. Itt most mindenki magyar volt igazi magyar volt – jelentette ki Fehér Magdolna, a Magyar Ház ellenőre.

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.