A Magyarok Világkapcsolata  
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 
    HIRDETÉS
[an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive]
CHAC - bemutatás

Magyar Krónika, február 15.

 

Január 25-én, hétfőn este a Hungária KlubBAN Martonffy Ilona mutatta be legújabb verseskötetét, Brzezinski Alex pedig fotóit vetítette.
A est előkészületei kevés jóval kecsegtettek: Nem sokan jelezték jöttüket, mivel a Hungária környékén hét elején is nehéz parkolóhelyet találni, és az időjárási előrejelzések sem ígértek semmi jót. ...Aztán vasárnapról hétfőre virradóra ónos eső hullott. – Mit hullott? Ömlött! – Reggel további 30-40 mm közti csapadékot jeleztek a meteorológusok minden csatornán, s az “ég csatornái” délelőtt valóban megnyíltak, mert mint utóbb kiderült, Montreal környéke nagyhirtelen 44 mm esőt kapott.
A Hungária klubhelysége mégis megtelt érdeklődőkkel. A Kanadai Magyar Művészek Közössége hirdette meg az eseményt tagjainak és támogatóinak, ennek ellenére, valamint mindenki örömére, ismeretlenek is résztvettek az összejövetelen.


Martonffy Ilona szabadverseiből olvasott föl. (Utóbb egy hallgatója, B. A. elmagyarázta, hogy a verseknek nem feltétlen kelléke a rím, elegendő a verssorok gondolatainak, szavainak összecsengése. A szabadverset ugyanúgy kell tekinteni, ahogyan az absztrakt képeket.)

Brzezinski Alex az év 365 napját foglalta össze képeivel.
Egyszer elhatározta, hogy balkonjáról naponta fotót készít, s ezt meg is tette, kivéve akkor, amikor elfelejtette, illetve amikor távol volt otthonától.
Az évszakok, napszakok, az időjárás változása, a napsugár beesési szöge, a kert növényei, virágzás és lombhullás, havazás, olvadás, csillogó jég avagy felhőszakadás, fölkapaszkodó és bekukkantó raccoon mind-mind más ruhába öltöztette az egyszerű balkont.

Másik témája a „szemét-nap” földolgozása, azon belül is a kidobott ülőbútorok.
Kerékpárral jár dolgozni, ezért reggelenként fölfigyelt ezekre az érdekes látványt nyújtó ócskaságokra, az elhanyagolt, tönkrement vagy tönkretett kidobott holmikra.
A fényképek honlapján megtekinthetőek.

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.