A Magyarok Világkapcsolata  
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 
    HIRDETÉS
[an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive]
Mi a Facebook titka?   

Magyar Krónika, február 4.
 Hanganyag: Nagy Tamás
 
 

Több mint 112 millió tagja van az egyik nemzetközi közösségi oldalnak. Aki nem tagja a Facebooknak, az már szinte azt érezheti: kimarad valamiből.

Olyan kritikus tömeget értek el a Facebook felhasználók, hogy jogosan gondolhatják, hogy lemaradnak valamiről, ha nincsenek fenn a közösségi oldalon - állapítja meg egy amerikai felmérés.

Az Információs Társadalom és Trendkutató Intézet kutatási igazgatója nem lát nagy veszélyt a közösségi oldalak terjedésében. Molnár Szilárd szerint többen vannak azok, akik úgy vélik, hogy az internetes hálózatok pozitív hatással vannak a klasszikus emberi kapcsolatokra.

Vannak, akik szerint a világhálón kialakított vagy fenntartott kapcsolatok egyenrangúak a személyes találkozásokkal. Ha ez nem is feltétlenül igaz, mindenesetre arra semmilyen bizonyíték nincs, hogy az internetes kapcsolatok megölnék a személyeseket, sőt inkább az ellenkezője igaz - mutatott rá Molnár Szilárd.

Szerinte akinek a világhálón sok ismerőse van, annak a valóságban is. Sőt azt is hozzátette, hogy ha mind az identitásra, mind a közösségképzésre pozitív hatással lehetnek a közösségi oldalak.

Az persze már kóros, ha valaki egy hét szabadságra sem tud elmenni anélkül, hogy ne nézzen rá a Facebookra - mondta a szakember, aki szerint igen egyszerű pszichológiája van annak, amiért egyre népszerűbbek ezek az oldalak: szeretünk tartozni valahová.

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.