A Magyarok Világkapcsolata  
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 
    HIRDETÉS
HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514)626-0869
Email: itt
KERESÜNK
magyarul beszélő személyt, A Magyar Társadalmi Klub (Hungaria) keres, kiszolgálás és kisebb feladatok ellátására, hétvégenként és rendezvények alkalmával.
Tel: 514-288-7966
kérje Tibort.
A Magyar Aranycsapat ez évben is megrendezi a Nemzeti Összmagyar Diákbajnokságot
(
sakk, bírkózás, asztalitenisz, magyar irodalom és történelem). További információ Gyuri bánál.
Tel: (814-586-9647)
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212
Dr. Machan Tamás
Családi fogorvos
6600. Trans Canada,
Suite 807
Pointe Claire, QC.
H9R 4S2
Tel:
514-426-4228
STEVE Electric Inc.
Szőke István
Hívjon bármikor:
Tel: 514 981-5527 
vagy (450) 688-59831

KERESÜNK

magyarul beszélő személyt, A Magyar Társadalmi Klub (Hungaria) keres, kiszolgálás és kisebb feladatok ellátására, hétvégenként és rendezvények alkalmával. Tel: 514-288-7966 kérje Tibort.

 

Lesz egyesített magyar nemzet

Magyar Krónika,december 12.
MTI
 

A szétszakított magyar nemzet egyesítésének jelentőségéről beszélt Orbán Viktor szerdán este a vajdasági Zenta főterén tartott nagygyűlésen.  

A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség elnöke az egynapos vajdasági látogatását záró rendezvényen - a szabadkai rádió által élőben közvetített beszédében - rámutatott, hogy az egész világhoz hasonlóan Magyarország is nagy változások előtt áll. Úgy fogalmazott, hogy húsz esztendeje él Magyarország, és talán a többi közép-európai ország is az átmenet korszakában, amikor a múlt és a jövő egymás mellett létezett, sőt folyamatosan egymás ellen harcolt.

Az átmenet jelenségei közé sorolta Orbán Viktor a kettős állampolgárságról 2005 decemberében tartott magyarországi népszavazást. "Az átmenet korszakában a közös álmunk, a szétszakított nemzet határok feletti egyesítése is megrekedt" - mondta a politikus, aki a "régi világ erőit" tette felelőssé mindezért, azokat, akik "hatalmukkal visszaélve alantas eszközökkel, és hazug propagandával megtévesztették az egyébként jóakaratú magyar választópolgárokat". Emlékeztetve arra, hogy a népszavazáson a résztvevők többsége igent mondott a kettős állampolgárságra, a Fidesz elnöke kijelentette, "egy leendő kormányzó párt vezetőjeként" azt szeretné elérni, hogy az Országgyűlés érvényt szerezzen ennek a döntésnek.

A jelenlegi helyzetet értékelve Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy "a határon túli magyarokat megtagadó pártok összezsugorodtak", vezetőik egymás torkát szorongatják. A Fidesz és szövetségesei számára viszont "a csillagok kedvezően állnak" ahhoz, hogy tavasszal "egy választási győzelmet aratva ezt az átmeneti korszakot lezárjuk, és a magyar nemzet határok fölötti egyesítésének megrekedt ügyét kimozdítsuk".

A Fidesz elnöke szerint csak az a kérdés, hogy "ha lezárjuk a régi korszakot, illetve átmenet időszakát, lesz-e elég erőnk, hogy éljünk a szabadsággal. Döntünk-e, amikor dönthetünk. Fölszólalunk-e, amikor módunk adódik rá, elmegyünk-e választani, amikor elmehetünk, feliratkozunk-e a névjegyzékbe, amikor kivívtuk magunknak a jogot, hogy feliratkozzunk." Orbán Viktor a nemzeti tanácsok megválasztásához szükséges választói névjegyzékbe való feliratkozásra buzdította a helyi magyarokat, mondván, hogy minden név egy kapocs az újraegyesítendő nemzeten.

Hangsúlyozta, hogy személy szerint ő, és az általa vezetett közösség mindig azon az oldalon állt, amely azt gondolja és azért harcol, hogy a határon túli magyarok támogatását sohase kiadásnak, nyűgnek, tehertételnek tekintsék a magyarok, hanem a jövőbe történő beruházásnak. "Minden volt és minden lesz. Volt szétszakított magyar nemzet, és lesz egyesített magyar nemzet" - hangoztatta a politikus, aki arról akarja meggyőzni az anyaországi magyarokat, hogy a határokon belül és túl élő magyarok sorsa közös, vagy együtt emelkednek fel, vagy együtt süllyednek el.

Rámutatott, hogy a nemzet egyesítése nemcsak szellemi, hanem gazdasági kérdés is a Kárpát-medencei magyar közösségek számára. "A magyar nemzet összekapcsolt részei olyan tartalékenergiát jelentenek a Kárpát-medencében, amelyet ha mozgósítani vagyunk képesek, akkor nemcsak szabadabban élhetünk, nemcsak urai lehetünk a saját közösségeinknek, hanem boldogulni fogunk a gazdasági életben, több lesz a fizetség, vastagabb lesz a kenyér, jobb iskolába járhatnak a gyerekeink, és könnyebben fogunk élni, mint ahogy éltünk az elmúlt húsz esztendőben" - mondta.

Orbán Viktor vajdasági látogatásának nyitányaként felkereste Német László nagybecskereki megyéspüspököt, majd ellátogatott Muzslyára, az Emmausz fiúkollégiumba. Zentán becslések szerint kétezer ember előtt tartott beszédet a Fidesz elnöke.

 

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.