A Magyarok Világkapcsolata  
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 
    HIRDETÉS
HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514)626-0869
Email: itt
KERESÜNK
magyarul beszélő személyt, A Magyar Társadalmi Klub (Hungaria) keres, kiszolgálás és kisebb feladatok ellátására, hétvégenként és rendezvények alkalmával.
Tel: 514-288-7966
kérje Tibort.
A Magyar Aranycsapat ez évben is megrendezi a Nemzeti Összmagyar Diákbajnokságot
(
sakk, bírkózás, asztalitenisz, magyar irodalom és történelem). További információ Gyuri bánál.
Tel: (814-586-9647)
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212
Dr. Machan Tamás
Családi fogorvos
6600. Trans Canada,
Suite 807
Pointe Claire, QC.
H9R 4S2
Tel:
514-426-4228
STEVE Electric Inc.
Szőke István
Hívjon bármikor:
Tel: 514 981-5527 
vagy (450) 688-59831

KERESÜNK

magyarul beszélő személyt, A Magyar Társadalmi Klub (Hungaria) keres, kiszolgálás és kisebb feladatok ellátására, hétvégenként és rendezvények alkalmával. Tel: 514-288-7966 kérje Tibort.Kilenc milliót költ Magyarországon Liz Taylor

Magyar Krónika, november 4.
Montreal
 
Liz Taylor..........................................Fotó: Red Dot..
 

FŐNIX-MED has opened a new Castle Sanatorium in the previous Castle of the Family Mailath in Nógrádgárdony for those patients who need a cardiovascular rehabilitation.

This luxury medical centre is directed by the best Hungarian and foreign cardiologists. Our nurses are empathic, highly qualified and speak fluent English and German. In the Institute the highest special medical techniques help in our patients' rehabilitation.

The luxury services and medical specialities are available for those, who would like to preserve  his/her physical and mental balance in this stressful world, or for those, who would like to spend a couple of days to have a rest in a lovely, peaceful surrounding next to a beautiful, famous forest  and a small lake.

Film legend Liz Taylor has hired several bodyguards to protect her while she is to recover in a clinic in northern Hungary, a British daily said on Friday. The multi-Oscar winning star, 77, will take over an entire wing of the VIP clinic in Nogradgardony  with her staff of 30 and her bodyguards next month, the tabloid The Sun said. Her recovery is to follow an operation in the United States to replace a leaking heart valve, the paper said.

 
 
A kastély régi képe..............................................,

 

NÓGRÁDGÁRDONY – A Blikk információi szerint a nemrég szívműtéten átesett Elizabeth Taylort (77) két hétig kezelik majd a nógrádgárdonyi luxus szívszanatóriumban. Ott, ahol hetekkel ezelőtt Bódi Guszti lábadozott súlyos szívinfarktusa után. A Blikk megtudta, hazánk legújabb szanatóriumában 390 ezer forintba kerül egy kéthetes rehabilitációs kezelés, ami magában foglalja a teljes ellátást is.

A kastélyt az utolsó tulajdonos, gróf Mailáth István Géza építtette. A Csitár felől érkező elsőként egy bal oldalon lévő, hosszú, régi építésű istálló mellett halad el. Jobboldalt a hatalmas parkban a neoreneszánsz stílusú emeletes kastélyt láthatjuk. Mailáth Géza építtette 1895-ben, Hubert József építész terve alapján. A II. világháború után az államosított kastélyt úttörőüdülőként hasznosították, az 1960-as évektől Tüdőbeteg Intézetet helyeztek el benne.

Novemberben jön. Liz Taylor magyarországi kezelése 390 ezer forint lesz.

 
 
és az újjáépitett..............................................,

– Egységes árakkal dolgozunk, így a 14 napos rehabilitációs program költsége egy páciens esetében 390 ezer forint. A páciens természetesen hozhat kísérőt, annak díja 24 ezer forint éjszakánként – tudtuk meg a szanatórium diszpécserétől.

A világsztár azonban nem egyedül érkezik, ahogy korábban már megírtuk, körülbelül 25 fős személyzete lesi majd minden kívánságát. Nem nehéz kiszámolni, hogy a sztár, aki kevesebb mint 400 ezer forintot  szán  a  magyarországi gyógyulására, képes 9 millió forintot fizetni csak azért, hogy azok az emberek vegyék körül, akiket már megszokott.

Vajon Taylor azért választotta hazánkat, mert Amerikában és Európa „gyógyközpontjában”, Svájcban egy ilyen „kiruccanás” több tízmillió forintba kerülne? És vajon fizet az extra szolgáltatásokért? Hiszen ahogy megírtuk, ruháinak még egy gardróbszobát is kialakítanak. Nem tudni, de szinte biztos, hogy az Amerikából érkező világsztár útiköltsége drágább lehet, mint maga a kéthetes rehabilitáció.

 
 
a bejárati csarnok ..............................................,

A 77 éves világhírű színésznő október 7-én komoly szívműtéten esett át
NÓGRÁDGÁRDONY - Hihetetlen! Az egykor a világ legszebb asszonyaként emlegetett Elizabeth Taylor (77) Magyarországtól várja a gyógyulást! A Blikk információi szerint a 77 éves sztár a jövő hónapban hazánkba érkezik, mégpedig a nógrádgárdonyi luxusszívszanatóriumba, hogy október 7-i szívműtétje után magyar orvosok vegyék kezelésbe.

Elizabeth Taylor állapota kritikus: öt évvel ezelőtt szívszélütés, majd később jóindulatú agydaganat miatt komoly operáción esett át. A sors akkor megkegyelmezett, de két héttel ezelőtt újabb próbatétel elé állította: egy újabb szívműtétet, ami, ahogy a színésznő fogalmazott, tökéletesen sikerült.

Információink szerint jövő hónapban érkezik, de már most készülnek a világsztár fogadására, aki a külföldi sztárokkal ellentétben nem hoz magával saját séfet, ezért Varga István, a Gundel egykori szakácsa tüsténkedik majd a konyhában, aki régebben II. János Pál pápának és néhány héttel ezelőtt Bódi Gusztinak készített ínycsiklandó ételeket dietetikus segítségével.

Döbörhegyi Anna

http://kastelyszanatorium.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.