A Magyarok Világkapcsolata  
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 
    HIRDETÉS
HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514)626-0869
Email: itt
KERESÜNK
magyarul beszélő személyt, A Magyar Társadalmi Klub (Hungaria) keres, kiszolgálás és kisebb feladatok ellátására, hétvégenként és rendezvények alkalmával.
Tel: 514-288-7966
kérje Tibort.
A Magyar Aranycsapat ez évben is megrendezi a Nemzeti Összmagyar Diákbajnokságot
(
sakk, bírkózás, asztalitenisz, magyar irodalom és történelem). További információ Gyuri bánál.
Tel: (814-586-9647)
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212
Dr. Machan Tamás
Családi fogorvos
6600. Trans Canada,
Suite 807
Pointe Claire, QC.
H9R 4S2
Tel:
514-426-4228
STEVE Electric Inc.
Szőke István
Hívjon bármikor:
Tel: 514 981-5527 
vagy (450) 688-59831

KERESÜNK

magyarul beszélő személyt, A Magyar Társadalmi Klub (Hungaria) keres, kiszolgálás és kisebb feladatok ellátására, hétvégenként és rendezvények alkalmával. Tel: 514-288-7966 kérje Tibort.

Papírszívecskék

Magyar Krónika,október,23.
Böjte Csaba 50 éves

Nagyon sok szeretetből fakadó ajándékot kaptam most ötvenedik születésnapom alkalmából. Mindenkinek a szeretetét, jókívánságát, ajándékát kisebb testvéri alázattal köszönöm.

Többen kérdezték, hogy mi volt a legszebb ajándék, amit kaptam? Úgy gondolom, hogy a sok-sok papírszívecskének örvendek a legjobban.

Valaki a gyermekeinket arra biztatta, hogy rajzoljanak, és vágjanak ki egy-egy kis piros szívecskét papírból. Nem tudom, hogy kinek az ötlete volt, de talán nem is az a fontos. Közel ötven házunkból a gyermekek elküldtek egy-egy aláírt kisebb-nagyobb szívecskét, és most itt áll előttem két nagy karton doboz tele-tele szeretettel. Mit mondjak? Mint erős férfi járom a magam útját – próbálok nem elérzékenyedni, de azért úgy érzem, kimondhatom, hogy jól esett ez a sok száz, ezer kis papírfecni. Mindeniken más név, nincs két egyforma, de nincs egy se, melyiken ne érezném a szeretetet, a hálát és a ragaszkodást.

Örvendek nekik!

Visszatekintve az elmúlt ötven évre, sok-sok gyarlóságon, gyengeségen, kishitűségen akad meg a szemem. Ha az Úr kizárta Mózest az Ígéret földjéről csak azért, mert vacillálva, kétségektől gyötörve kétszer is rácsapott vízfakasztás előtt a kőre,  akkor mi lesz velem?

Milyen sokszor elbizonytalanodtam a nagycsaládomat vezetve az élet útján. Mennyit tipegtem-topogtam, nyafogtam a gondviselő Isten lábai előtt. Sok-sok forrást takaró kőre rá se mertem csapni kishitűségemben. Hány nagyszerű gólhelyzetet kihagytam, mert lusta voltam, mert másokat néztem – és elbizonytalanodtam.

Gyengeségem tudatában jól jön ez a közel fél köbméter szívecske. Majd ha menni kell, ezt a két dobozt a hónom alá vágom, és bűneim mentségére a jó Istennek reménykedve, nagy-nagy alázattal bemutatom. Bízom benne, hogy jóságotokat, szereteteteket látva, mennyei Atyánk magához ölel irgalmasan.

Hálás szeretettel, Csaba testvér

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.