A Magyarok Világkapcsolata  
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 
    HIRDETÉS
HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514)626-0869
Email: itt
KERESÜNK
magyarul beszélő személyt, A Magyar Társadalmi Klub (Hungaria) keres, kiszolgálás és kisebb feladatok ellátására, hétvégenként és rendezvények alkalmával.
Tel: 514-288-7966
kérje Tibort.
A Magyar Aranycsapat ez évben is megrendezi a Nemzeti Összmagyar Diákbajnokságot
(
sakk, bírkózás, asztalitenisz, magyar irodalom és történelem). További információ Gyuri bánál.
Tel: (814-586-9647)
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212
Dr. Machan Tamás
Családi fogorvos
6600. Trans Canada,
Suite 807
Pointe Claire, QC.
H9R 4S2
Tel:
514-426-4228
STEVE Electric Inc.
Szőke István
Hívjon bármikor:
Tel: 514 981-5527 
vagy (450) 688-59831

KERESÜNK

magyarul beszélő személyt, A Magyar Társadalmi Klub (Hungaria) keres, kiszolgálás és kisebb feladatok ellátására, hétvégenként és rendezvények alkalmával. Tel: 514-288-7966 kérje Tibort.Könyvbemutató

Magyar Krónika,szeptember 25.
Montreal
 
Szarvas István
 

A montreáli Foyer Hongrois termében, mintegy harminc kanadai /magyar hallgató előtt került bemutatásra Szarvas István, a pécsi Hetedhéthatár újságírója legutóbbi könyve.

Tíz év alatt összegyűjtött  interjújúiból ragadott ki 32-t Szarvas István. A pécsi székhelyű, Hetedhéthatár, budapesti tudósítója. Kérdeztem – Válaszoltak című interjúkötete ezer példányban jelent meg a Héthatár Bt. Kiadásában.

Ízelítőként álljon itt a válaszoltak listása. Faludy György és Bródy János Kossuth-díjasok, Horn Gyula, Orbán Viktor és Medgyessy Péter miniszterelnökök, Holló András, Lomnici Zoltán és Szili Katalin közjogi méltóságok, Lévai Katalin, Fónagy János, Kovács László és Gyurcsány Ferenc miniszterek, valamint Lakshmi Puri indiai és Judith Varnai Shorer izraeli nagykövet asszonyok képviselik a politikát.

 

Az akadémikusok és tudósok közül Vizi E. Szilveszter, Pungor Ernő, Lámfalussy Sándor, Kornai János, Kádár Béla, Kovács Árpád, Roóz József és Papanek Gábor is válaszolt Istvánnak, s az utóbbi a laudációt tartotta a mai könyvbemutatón az IPOSZ Székházban. A cégvezetőket és polgármestereket Zwack Péter, Kovács Gyula, Takács Ildikó és Babák Mihály, míg a sportot, ebből is az öttusát Vörös Zsuzsa, Klaus Schormann és Kerekes Sándor – aki kanadai otthonából jött vissza a bemutatóra az óhazába – képviseli a könyvben. Makara Mihály és Böszörményi Klára orvosokkal és Habsburg Ottó királyi herceggel is olvashatunk egy-egy beszélgetést.

A szerző jövőre újabb köteten gondolkodik. Idén már három interjút is elkészített a folyóiratnak Czakó Borbála londoni nagykövettel, Újhelyi István ex-államtitkárral és Budai Bernadett kormányszóvivővel. Juhász Judittal, az Antall-kormány szóvivőjével is elbeszélgetett már, így a két szóvivő bizonyára egymás mellé kerülhet a következő kötetben.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.