A Magyarok Világkapcsolata  
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 
 Ötvenen túl, de fiatalabbaknak is hasznos tanácsok

Magyar Krónika, július 24.
Montreál
 

A 3 leggyakoribb probléma természetes megoldása

Léteznek olyan egészségügyi problémák, melyek az általános hogy léttől függetlenül, időről-időre kínoznak szinte mindenkit. A legtöbb embernek volt már székrekedése, csípte már meg szúnyog - mostanában nem is egy! -, darázs, és bizony mindenki járt már úgy, hogy kellemes álomba zuhanás helyett a fél éjszakát a bárányok számlálgatásával töltötte. Nem csak gyakoriak, de kellemetlenségük abban rejlik, hogy egyik sem dönt le a lábadról, nem maradhatsz otthon a munkából, de mégis képesek teljesen tönkretenni a napodat. Mit tegyél, hogy minél hamarabb megszabadulj nyaralásod megkeserítőitől?

Emésztési problémák
Az enyhébb emésztési problémák közé tartozik a szélgörcs, az émelygés, és a gyomorrontás.

  • A szélgörcs megszüntetésére az étkezések után igyál meg egy csésze köményteát. Masszírozd a hasadat az óramutató járásával megegyező irányba, amihez használd 10 ml (2 teáskanál) bázisolaj és 6 csepp illóolaj keverékét. Illóolajnak kiválóan megfelel a bazsalikom, a fekete bors, a kardamon, a kömény, az izsóp, a majoránna, a bormenta vagy éppen a rozmaring.
  • Az émelygés megszüntetésére szippants borsmenta-, levendula- vagy gyömbérolajat közvetlenül az üvegéből. Az is jó, ha egy zsebkendőre csöpögtetsz belőle, és azt tartod orrod elé. Hányás elkerülésére igyál borsmenta-, kamilla-, citromfű- vagy gyömbérteát.
  • A gyomorrontás megszüntetésére az óramutató járásával megegyező irányban finoman masszírozd a hasad és a gyomorszájad, amihez 1-1 csepp majoránna-, levendula- és rómaikamilla-olajból és 5 ml (1 teáskanál) bázisolajból készült keveréket használj. Ha görcsöl a hasad, ugyanezekből az illóolajokból készíts meleg borogatást, és szürcsölj gyömbér-, borsmenta-, kömény- vagy kamillateát.

Rovarcsípés
A rovarcsípés kezelése előtt nagyon fontos, hogy távolítsd el a bőrödben maradt fullánkot egy csipesz segítségével.

  • Darázs- vagy méhcsípésre tegyél varázsmogyoró- és levendulaolajos hideg borogatást, aztán kenj néhány csepp levendula- vagy teafaolajat a csípés helyére.
  • A szúnyogcsípés helyét dörzsöld be tiszta levendula- vagy teafaolajjal. Ha a csípés bedagad és fáj, tegyél rá levendula- és németkamilla-olajból készült hideg borogatást.

Álmatlanság
Az álmatlanság gyakori probléma. a szeretnél még részletesebben olvasni a lehetséges okokról és megoldásokról,

  • Lefekvés előtt végy egy meleg, de nem forró fürdőt. A fürdővízbe csepegtess összesen maximum 6 csepp római kamillát, nerolit, tömjént és zsályát.
  • Csepegtess levendulaolajat a párnádra.
  • Igyál egy csésze langyos kamillateát.

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.