Magyar Krónika
120 milliós étkészletben tálalják az idei Anna-bál ünnepi menüsorát
Magyar Krónika 2023. 07. 25. eseményBÁNSZKI KRISTÓF
ESEMÉNYEK Tovább
MIKOR LESZ VÉGE A HÁBORÚNAK?Kilenc órakor keltem föl. Elmentem a kávéházba reggelizni. - Mikor lesz már vége ennek a háborúnak? - kérdezte tőlem a pincér. - Bizony, sejtelmem sincs róla - feleltem. Reggeli után a borbélyhoz mentem. - Lesz-e valaha vége ennek a borzasztó háborúnak? - kérdezte a mester.
GASZTRONÓMIASzoky konyhája
Idén is megrendezik az Anna-bált és annak kísérőrendezvényét, az Anna-fesztivált július végén Balatonfüreden. A nagy múltú rendezvény záró fénypontja a bál lesz, melyen nemcsak a fiatal hölgyek, hanem a tányérok is csillognak majd.
Herendi-étkészlet (Illusztráció) /Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap
Az idei lesz a 198. Anna-bál, melyre július 29-én este kerül sor. A vendégek igazi időutazásban vehetnek részt, hiszen megelevenednek az egykori, romantikus hagyományok és újdonságként a kávéházi cigányzene dallamai is felcsendülnek. A fesztivál idején fellép a Magyar Állami Operaház énekkara és zenekara is.

A bál első három helyezettje egy-egy herendi porcelánvázát kap, de nemcsak a díjakat, hanem az étkészleteket is a Herendi szállítja. A bálon használatos étkészlet 650 fős és 3500 darabból áll, az összértéke pedig több mint 120 millió forint – árulta el Simon Attila, a cég vezérigazgatója.

A 2023-as Anna-bál estéjén sem maradhatnak el a finom ételek, a menüsorról pedig a rendezvénynek helyet adó balatonfüredi Anna Grand Hotel konyhafőnöke, Tóth József mesterszakács gondoskodik. A gálavacsorán az előétel házilag füstölt tokhal lesz, ezután szürkemarha-erőlevest tálalnak, majd kacsamell és mangalica következik, végül desszertként madártejszeletet kínálnak bogyós gyümölcsökkel – olvasható az MTI közleményében.
MADÁRTEJSZELET RECEPTJE >>>  

120 MILLIÓS ÉTKÉSZLETBEN TÁLALJÁK AZ IDEI ANNA-BÁL ÜNNEPI MENÜSORÁT
Az Anna-bál desszertje madártejszelet lesz, Fotó: Mindmegette