Magyar Krónika
A világ legidősebb embere 116 éves
Magyar Krónika 2023. 03. 13. esemény
ESEMÉNYEK Tovább
MIKOR LESZ VÉGE A HÁBORÚNAK?Kilenc órakor keltem föl. Elmentem a kávéházba reggelizni. - Mikor lesz már vége ennek a háborúnak? - kérdezte tőlem a pincér. - Bizony, sejtelmem sincs róla - feleltem. Reggeli után a borbélyhoz mentem. - Lesz-e valaha vége ennek a borzasztó háborúnak? - kérdezte a mester.
GASZTRONÓMIASzoky konyhája
María Branyas Morera, amerikai születésű spanyol nő ritka mérföldkövet ért el
Illusztráció (Fotó: NASA)
María Branyas Morera, a világ legidősebb embere betöltötte 116. életévét. A mai napig a 116. életévét bizonyíthatóan csak 25 ember töltötte be a történelem során. Branyas Morera asszony az év elején vette át a világ legidősebb embere címet a 118 éves francia Lucile Randon halála után.
 
Tegnap Branyas Morerát tisztelték meg otthonában, a katalóniai Olotban a LongeviQuest, a világ legidősebb embereit nyomon követő kutatócég képviselői. A LongeviQuest spanyol, mexikói és egyesült államokbeli képviselői Branyas Morerának egy trófeát adtak át, mellyel elismerik világelső státuszát, valamint egy mintát a jóakaratú emberek üzeneteiből szerte a világon.
 
A Csendes-óceán partján, San Francisco városában, 1907-ben született Mrs. Branyas Morera családjával 1915-ben Katalóniába emigrált, és több mint egy évszázada él a régióban. 2019 decembere óta Spanyolország legidősebb élő embereként elismert Branyas Morera egyben a legidősebb ember, aki valaha is született Kalifornia államban az Egyesült Államokban. Branyas Morera státuszát a Guinness-rekordok könyve is elismeri.
 
A LongeviQuest (LQ) a maximális emberi élettartam globális szaktekintélye.
A szervezetet 2022-ben alapították a világ számos vezető életkor-validációs szakértője, valamint európai, ázsiai és amerikai professzionális kutatók együttműködéseként. Rövid története során a LongeviQuest már hitelesítette az első elismert szupercentenáriusokat Indiában és a Fülöp-szigeteken. A LongeviQuest.com webhelyen további információk találhatók, beleértve a hitelesített, több száz évesek legnagyobb adatbázisát.