Magyar Krónika
Új séták indulnak a Zsolnay Negyedben
Magyar Krónika 2023. 02. 28. esemény
ESEMÉNYEK Tovább
MIKOR LESZ VÉGE A HÁBORÚNAK?Kilenc órakor keltem föl. Elmentem a kávéházba reggelizni. - Mikor lesz már vége ennek a háborúnak? - kérdezte tőlem a pincér. - Bizony, sejtelmem sincs róla - feleltem. Reggeli után a borbélyhoz mentem. - Lesz-e valaha vége ennek a borzasztó háborúnak? - kérdezte a mester.
GASZTRONÓMIASzoky konyhája
Az Idegenvezetők Világnapja alkalmából február 25-én szombaton három új, tematikus sétát hirdet a Zsolnay Örökségkezelő NKft
Zsolnay negyed (Fotó: Bama)

A török kori Pécsre és a város rejtett udvaraiba lehet majd ily módon bejutni, a Zsolnay Negyed farsangi tárlatvezetésén pedig álarcot is készíthetünk. A török kori séta a székesegyház mögött található Középkori Egyetemtől indul 11 órakor és az ősi intézményen túl bemutatják az Aranyos Mária-kápolnát, a város török hódoltság alatti életét – írja a Baranya vármegyei hírportál, a bama.hu.
A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
Pécs rejtett udvarainak kincseihez 26-án 11 órától indul a séta az Ókeresztény Mauzóleumtól és a látogatók megtekinthetik a föld feletti és föld alatti római kori világot is, majd olyan belső zárt udvarok következnek melyek egy része világörökségi helyszín. Míg a Zsolnay Negyed, a Zsolnay Aranykora – Gyugyi-gyűjteményben  25-én 14.30 órakor lesz farsangi tárlatvezetés és kézműves foglalkozás. 
Itt a Zsolnay család és a gyár érdekes történetei hangzanak el, valamint a korabeli farsangi szokásokról, babonákról, gasztronómiai sajátosságokról számol be a korhű jelmezekbe öltözött idegenvezető, végül saját álarcot is lehet készíteni.Magyar Nemzet