Magyar Krónika
Novák Katalin Kanadában
Magyar Krónika 2022. 11. 29. esemény
ESEMÉNYEK Tovább
MIKOR LESZ VÉGE A HÁBORÚNAK?Kilenc órakor keltem föl. Elmentem a kávéházba reggelizni. - Mikor lesz már vége ennek a háborúnak? - kérdezte tőlem a pincér. - Bizony, sejtelmem sincs róla - feleltem. Reggeli után a borbélyhoz mentem. - Lesz-e valaha vége ennek a borzasztó háborúnak? - kérdezte a mester.
GASZTRONÓMIASzoky konyhája
Református templomot avatott a magyar köztársasági elnök Torontóban. Protestáns egyházi vezetőkkel is találkozott Novák Katalin a kanadai magyarság körében.
A Sándor-palota által közreadott képen Novák Katalin köztársasági elnök beszédet mond az Első Magyar Református Egyház új templomának és közösségi központjának megnyitóján Torontóban 2022. október 30-án.
MTI/Sándor-palota/Bartos Gyula
Templomként és közösségi központként is szolgál az az új épület, amely Torontóban magasodik. A létesítmény azt szolgálja, hogy istentiszteleteknek és rendezvényeknek helyet adva kanadai magyarjaink megőrizzék nemzeti azonosságukat. 
Novák Katalin köztársasági elnök (k), Balog Zoltán református püspök, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke (b) és Vass Zoltán lelkipásztor (j) átvágja a nemzeti színű szalagot az Első Magyar Református Egyház új templomának és közösségi központjának megnyitóján Torontóban
Az Első Magyar Református Egyház új temploma és közösségi központja az ünnepélyes megnyitó napján.

Novák Katalin köztársasági elnök (b) és Vass-Salazar Mária ottawai nagykövet (j) nemzeti színű szalaggal köti át a kenyeret az úrasztala megterítéséhez az Első Magyar Református Egyház új templomának és közösségi központjának megnyitóján Torontóban.

Novák Katalin köztársasági elnök beszédet mond az Első Magyar Református Egyház új templomának és közösségi központjának megnyitóján.

MTI