Magyar Krónika
Érseki Szentmise
Magyar Krónika 2022. 10. 03. eseményRehon Nelly
ESEMÉNYEK Tovább
MIKOR LESZ VÉGE A HÁBORÚNAK?Kilenc órakor keltem föl. Elmentem a kávéházba reggelizni. - Mikor lesz már vége ennek a háborúnak? - kérdezte tőlem a pincér. - Bizony, sejtelmem sincs róla - feleltem. Reggeli után a borbélyhoz mentem. - Lesz-e valaha vége ennek a borzasztó háborúnak? - kérdezte a mester.
GASZTRONÓMIASzoky konyhája
Montreál érseke Mgr Christian Lepine Szentmisét hírdetett az elvándorlók és menekültek 108. világnapja alkalmából a montreáli Notre Dame de Guadalupe missiós templomban 2022. szeptember 25-én 3 órai kezdettel.

Az óriási, katedrális méretű római katolikus templom kb. 60 %-ban megtelt már a mise kezdete előtt, főleg Montreálba bevándorlott és már letelepedett emigránsokkal valamint érdeklődő hívekkel.

 Többen nemzeti viseletben jelentek meg a Érsek úr kérésére.

 A szentélyben kb.25 karinges pap foglalt helyet akik az oltár körül foglalatoskodtak, ilymódon részt véve a Szentmisében, saját plébániájukat képviselve.

 A kórus és zenekar szintén emigránsokból állt. A mise folyamán többször szólót énekeltek a liturgia  hivők számára megengedett részeiben, de akkor is kórussal és zenekari kísérlettel.

A Szentmisét az Érsek úr celebrálta, a homilia francia nyelven hangzott el, néha megtűzdelve angol szöveggel, beleértve Ferenc pápa elmélkedését is erről a témáról, " hogy a migránsokkal és menekültekkel alakítjuk a jövőt az azt is jelenti hogy felismerjük és értekeljük azt amivel ők ehhez a folyamathoz hozzájárulnak. Munkájuk, áldozatkészségük és lelkesedésük gazdagítja az őket befogadó közösségeket."

A Szentmise érseki áldással ért véget.

 Utána alkalmunk nyílt rövid magánbeszélgetésre. A Érsek úr örvendett, hogy a Magyarok Nagyasszonya  Egyházközség is képviseltette magát ezen a megható és felemelő ünnepen.