Magyar Krónika
Schanda Tamás államtitkár beszámolója
Magyar Krónika 2022. 06. 08. eseményTÓTH LORETTA (BERLIN)
ESEMÉNYEK Tovább
MIKOR LESZ VÉGE A HÁBORÚNAK?Kilenc órakor keltem föl. Elmentem a kávéházba reggelizni. - Mikor lesz már vége ennek a háborúnak? - kérdezte tőlem a pincér. - Bizony, sejtelmem sincs róla - feleltem. Reggeli után a borbélyhoz mentem. - Lesz-e valaha vége ennek a borzasztó háborúnak? - kérdezte a mester.
GASZTRONÓMIASzoky konyhája
kormány célja,hogy 2030-ra hazánk egyike legyen azon országoknak, ahol a legjobb élni és dolgozni A városban már működő ipari övezet mellett egy újat is kialakítanak Bátonyterenyén – jelentette be Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára, a KDNP alelnöke március végén Bátonyterenyén, a beruházás alapkőletételi ünnepségén.
Schanda Tamás kiemelte: a fejlesztés keretében nettó 1,2 milliárd forintból egy 30 hektár területű ipari zónával és összekötő úttal, továbbá az ezekhez kapcsolódó infrastrukturális fejlesztésekkel bővül a település. A beruházás újabb vállalkozások betelepülésével teremt további munkahelyeket, jelentősen segíti Bátonyterenye és térsége gazdasági fejlődését – emelte ki.

Az államtitkár ismertette: a kormány célja, hogy 2030-ra hazánk egyike legyen azon országoknak, ahol a legjobb élni és dolgozni. Ehhez csökkenteni kell a területi hátrányokat és növelni a vidék népességmegtartó erejét. Mindez akkor érhető el, ha a vidék Magyarországa tovább erősödik.

A kormánynak pedig pontosan ez az egyik legfontosabb küldetése – fűzte hozzá.
Felidézte, hogy 2021-ben a gazdasági növekedés messze meghaladta az unió átlagát. Megjegyezte: a járvány ellenére elért 7,1 százalékos GDP-bővülés annak tükrében különösen nagy eredmény, hogy a baloldali válságkezelés idején a csökkenés volt hasonló mértékű.

Ezzel párhuzamosan a magyar foglalkoztatás-bővülés is az egyik legnagyobb mértékű és leggyorsabb volt az EU-ban – mondta Schanda Tamás, jelezve: 2010-hez képest 1 millióval többen dolgoznak ma az országban. Ugyancsak az unió legjobb három adatának egyikét tudtuk felmutatni a beruházások növekedése terén is. Közlése szerint a most induló beruházás is hozzájárul ahhoz, hogy Magyarország még erősebb és versenyképesebb legyen.

Kitért arra is, hogy az ipar bővülése az elmúlt 12 évben négyszerese volt az Európai Unió átlagának. Ezek az eredmények addig vannak biztonságban, míg a gazdaságpolitika középpontjában a magyar emberek, családok és vállalkozások állnak – húzta alá Schanda Tamás