Magyar Krónika
Kanada legnagyobb repüloterének új fonöke... 101 éves!
Magyar Krónika 2022. 04. 25. esemény
ESEMÉNYEK Tovább
MIKOR LESZ VÉGE A HÁBORÚNAK?Kilenc órakor keltem föl. Elmentem a kávéházba reggelizni. - Mikor lesz már vége ennek a háborúnak? - kérdezte tőlem a pincér. - Bizony, sejtelmem sincs róla - feleltem. Reggeli után a borbélyhoz mentem. - Lesz-e valaha vége ennek a borzasztó háborúnak? - kérdezte a mester.
GASZTRONÓMIASzoky konyhája
A 101 éves Hazel McCallion a Greater Toronto Repülőtér menedzsere, aki most három évre meghosszabbította a szerződését – írja az rtl.
Hazel McCallion 2017 óta a Greater Toronto Airports Authority igazgatótanácsának védnöke. Ezt a pozíciót nagyra értékeli, ezért három évre megújították. Semmi különös tehát, egy nemzetközi repülőtér klasszikus irányításán kívül. Egy részlet azonban csak kihívást jelenthet: Hazel McCallion... 101 éves. A "Hurricane Hazel" (Hazel the hurricane) becenévre hallgató centenárium az RTL szerint a kanadai politikai élet figurája.

40 éven át vezette Mississauga polgármesterségét, amely Toronto külvárosának egyik jelentős gazdasági központja és Kanada hatodik legnagyobb városa. A pozíció, amelyet végül 2014-ben, 94 évesen feladott. Kexdete egy békés visszavonulásnak? Messze van tőle. Hazel McCallion megsokszorozza a tevékenységeket, például Ontario miniszterelnökének tanácsadója.

Ezen kívül Hazel McCallion a Toronto-Mississaugai Egyetem speciális tanácsadója – a pozíció meghosszabbítása mellett döntött, egy hónappal azelőtt, hogy újabb bérleti szerződést fogadott volna el a repülőtérkomplexum élén. Semmi sem állítja meg a centenáriumot, amelynek kanadai minisztere a közelmúltban méltatta rendíthetetlen odaadását, amelyet "évtizedes közszolgálat" és "jövőbeli küldetése, Kanada legnagyobb repülőterének felügyelete és irányítása tett."

Hazel McCallion fiatalkorában profi jégkorongozó volt – írja az RTL – értelemszerűen Ontario politikai életének kulcsfigurájává vált. Már azzal büszkélkedhet, hogy több iskola, tornaterem, könyvtár és még baseballcsapat is van a nevében. Egyhangú elismerés, amely nem akadályozza meg a hiperaktív százévest abban, hogy ambíciókat... és néhány ellenségeskedést ápoljon. Ezt magyarázza Tom Urbaniak, egy torontói politológus: Mindenki tudja, hogy sok éven át konfliktusban állt azzal a férfival, aki előtte állt a Greater Toronto Airports Authority élén– magyarázza. Úgy gondolta, hogy végül legyőzi Hazel McCalliont. A többit már tudjuk...