Magyar Krónika
Április elején lesz Budapest Europe koktélfővárosa
Magyar Krónika 2020. 03. 06. események
ESEMÉNYEK Tovább
MIKOR LESZ VÉGE A HÁBORÚNAK?Kilenc órakor keltem föl. Elmentem a kávéházba reggelizni. - Mikor lesz már vége ennek a háborúnak? - kérdezte tőlem a pincér. - Bizony, sejtelmem sincs róla - feleltem. Reggeli után a borbélyhoz mentem. - Lesz-e valaha vége ennek a borzasztó háborúnak? - kérdezte a mester.
GASZTRONÓMIASzoky konyhája
Április ötödikén rendezik meg a III. Bar Show-t Budapesten, az InterContinental Hotelben. A rendezők a szakértőkön túl várják a nemes párlatok és koktélok iránt érdeklődő nagyközönséget is.
A budapesti vendéglátás és bárszakma lendületes fejlődésének és népszerűség-növekedésének köszönhetően Berlin, Prága, Oslo és Athén után Budapesten harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Bar Show: az esemény egy modern és progresszív bárkulturális seregszemle, amely összehozza a bárélet szakmai szereplőit, valamint a bárok világa és kifinomult italkultúrája iránt érdeklődő műkedvelőket.

Minden, ami bár!
Tökéletes találkozópont ez a professzionális bartenderek, italgasztronómiában jártas fogyasztók, a vendéglátóipar, valamint a turizmus szakemberei számára, hiszen a több, mint harminc kiállító között minden jelentősebb hazai italforgalmazó képviselteti magát az ismert márkákkal (pl. Diplomático rum, Plantation rum, Jim Beam, Jack Daniels, Bombay Sapphire, stb).
III. Bar Show Budapest nem titkolt célja, hogy a rendezvény lehetőséget adjon az érdeklődőknek a bár- és italkultúrában való tájékozódásra és fejlődésre. A rendezvényen a bárélettel és bárkultúrával kapcsolatos minden információ és know how tetten érhető.
Hat, európai szinten ismert vendégbár gondoskodik arról, hogy a rendezvény epicentrumában a koktélok és párlatok színes világát kedvelő, lendületes, aktív kikapcsolódást kereső érdeklődők is megtalálják és megkóstolhassák kedvenc italaikat.

Színes programok, nem csak a szakmának
A színes program 14:00 és 21:00 óra között zajlik majd az InterContinental Hotel különböző helyszínein, ahol a nemes párlatoké (whisky, gin, rum, vodka, stb.) és koktéloké lesz a főszerep.

A kóstolás mellett a nyílt előadásokon természetesen ismeretbővítésre is lesz alkalom (pl. molekuláris mixológia), illetve a zárt Masterclassokon (pl. Vladimir Nikolaev: Highballization) különleges italokat, érdekes sztorikat ismerhetnek meg az érdeklődők.
Programok, bajnokságok és díjak
A szervezők a III. Bar Show keretén belül rendezik meg a Koktél Magyar Bajnokságot, valamint a Flair Magyar Bajnokságot is. A szakmai szemináriumokon népszerű hazai és külföldi előadók segítenek eligazodni a bárélet világában. A résztvevők a helyszínen egy igazi "díjesőt" is átélhetnek, hiszen a szakmai zsűri a Bar Show-n nyújt át rangos díjakat az alábbi kategóriákban:

Az Év Bárja
Az Év Új Bárja
Az Év Vidéki Bárja
Az Év Bartendere
Bárszakmai Életműdíj
MAGYAR FŐKONZULÁTUS
Főkonzul Pritz Helga Katalin
Konzul Kovács-Szabó Timea
Konzul és magyar közösségi ügyek (MKD): Fülöp Villő
Cím:
 1155 Metcalfe St., Suite 1504
(Sun Life Building)
Montreal, QC H3B 2V6
Telefon: 438-380-3107
E-mail: 
consulate.mtr@mfa.gov.hu
Ügyfélfogadás 
Kedd: 9.00-12.00
Csütörtök: 13.00-16.00
Honlap cím: montreal.mfa.gov.hu

HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514) 626-0869
Email: itt
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212