Magyar Krónika
Kitiltják a Lánchídról a turistabuszokat és a teherautókat, a BKK-járatokat nem korlátozzák
Magyar Krónika 2020. 01. 07. események
ESEMÉNYEK Tovább
MIKOR LESZ VÉGE A HÁBORÚNAK?Kilenc órakor keltem föl. Elmentem a kávéházba reggelizni. - Mikor lesz már vége ennek a háborúnak? - kérdezte tőlem a pincér. - Bizony, sejtelmem sincs róla - feleltem. Reggeli után a borbélyhoz mentem. - Lesz-e valaha vége ennek a borzasztó háborúnak? - kérdezte a mester.
GASZTRONÓMIASzoky konyhája
A felújítás ügyében még tart a közbeszerzési eljárás. Szombattól a jelenleginél fokozottabb korlátozást vezetnek be a Lánchídon, s annak felújításáig nem hajthatnak fel öt tonnánál nehezebb járművek – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).
Jövő héttől figyelmeztetik a sofőröket, utána viszont már szankcionálnak
Fotó: MH/Hegedüs Róbert
Kiemelték, a tilalom alól kizárólag a BKK menetrend szerint közlekedő járművei képeznek kivételt. A kerékpárok, személygépkocsik, kisbuszok, furgonok továbbra is áthaladhatnak a hídon. A közelmúltban elrendelt hídvizsgálati állapotjelentés is elkészült, amely megállapította, hogy az eddigieknél szigorúbban kell betartani a hídon meglévő súlykorlátozásokat.

A korlátozás a Lánchíd felújításáig tart, ami viszont már többszörösen csúszik. A BKK pénteken lapunk megkeresésére közölte, a közbeszerzési eljárás még nem zárult le, ezért nem tudják egyelőre megmondani, hogy mikor kezdődhet a Lánchíd felújítása. A Budapest Közút a Lánchíd állapotát, ahogy a többi budapesti hídét is, naponta ellenőrzi – tették hozzá. Kérdéseinkkel megkerestük a Főpolgármesteri Hivatalt is, de lapzártánkig nem válaszoltak.

Tavaly októberben Karácsony Gergely főpolgármester az Indexnek úgy nyilatkozott, gyanítja, hogy Tarlós István helyesen döntött akkor, amikor leállította a felújításra kiírt pályázatot, mert az túl volt árazva. Karácsony Gergely Facebook-oldalán azt írta, a híd állapota nem ad okot semmiféle pánikkeltésre, de a felújítás már nem húzható sokáig.

Kiemelte, táblák mellett a rendőrök és a fővárosi rendészeti igazgatóság munkatársai a jövő héten figyelmeztetik a teherautók és a nagyobb turistabuszok vezetőit, utána már szankcionálnak is. Hozzátette, szintén a jövő héten egyeztetést kezdenek a kormánnyal a híd felújításához még hiányzó, mintegy húszmilliárd forint előteremtéséről.PS
MAGYAR FŐKONZULÁTUS
Főkonzul Pritz Helga Katalin
Konzul Kovács-Szabó Timea
Konzul és magyar közösségi ügyek (MKD): Fülöp Villő
Cím:
 1155 Metcalfe St., Suite 1504
(Sun Life Building)
Montreal, QC H3B 2V6
Telefon: 438-380-3107
E-mail: 
consulate.mtr@mfa.gov.hu
Ügyfélfogadás 
Kedd: 9.00-12.00
Csütörtök: 13.00-16.00
Honlap cím: montreal.mfa.gov.hu

HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514) 626-0869
Email: itt
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212