Magyar Krónika
Füstölgések
Magyar Krónika 2019. 08. 04. eseményekSurján László
ESEMÉNYEK Tovább
MIKOR LESZ VÉGE A HÁBORÚNAK?Kilenc órakor keltem föl. Elmentem a kávéházba reggelizni. - Mikor lesz már vége ennek a háborúnak? - kérdezte tőlem a pincér. - Bizony, sejtelmem sincs róla - feleltem. Reggeli után a borbélyhoz mentem. - Lesz-e valaha vége ennek a borzasztó háborúnak? - kérdezte a mester.
GASZTRONÓMIASzoky konyhája
Voltál már nyaralni? Eljutottál az északi sark közelébe? A minap Kanada legészakibb meteorológiai állomásán 21 fokot mértek. Celsius szerint. Hőségrekord ott, de kellemes hűsítés itt. Ha azt gondolod, hogy ott a helyed, élj a lehetőséggel:
Nagy alkalom, KAMATMENTES HITEL. Most felveszel egy milliót és tíz hónap múlva csak 1383000 forintot kell visszafizetned. A bolondnak is megéri, hiszen kamatmentes. Ha rosszul számoltam, javítsatok ki. Addig is inkább itthon maradok. A 31 fok se rossz, és 41-nél talán nem lesz több.

A második füstölgést egy képpel kezdem:Hosszú Katinka a most zajló világbajnokságon is remekelni fog, de a második magyarországi vizes VB már túl lesz az ő versenyúszásra szánt évein: 2027. Tíz évvel az első után ismét Budapest.

Nem túlzás ez? Nem. Nyolc év múlva nem kell semmi újat építeni, a bevételek biztosan meghaladják majd a kiadásokat, állítja Fürjes Balázs. Hiszek neki, még akkor is, ha szerintem egy ekkora sportesemény hasznát nem csak pénzben mérjük.

Eszembe jutnak a 2017-es fanyalgások. "Siker nincs csak kormányzati öntömjénezés. A ráfordított összeg kidobott pénz". Tíz év után ismét idehozzák a rendezvényt, ezt nemcsak sikeres úszóinknak, vízilabdázóinknak köszönhetjük, hanem az infrastruktúra jó minőségének és a rendezés profizmusának is.

2027. Addig meg kell nyerni két országgyűlési választást. Mert jelenlegi ellenfeleink képesek lesznek még 2026-ban is lemondani a rendezést… Füstölgök, mert akkor lesz nyugalom ebben az országban, amikor olyan ellenzéke lesz a kormánynak, amelyikre a nemzet egészének javát szolgáló dolgokban épp úgy lehet számítani, mint a kormányra magára. Ma ez hiú ábránd. Magyarország jobb ellenzéket érdemel.
MAGYAR FŐKONZULÁTUS
Főkonzul Pritz Helga Katalin
Konzul Kovács-Szabó Timea
Konzul és magyar közösségi ügyek (MKD): Fülöp Villő
Cím:
 1155 Metcalfe St., Suite 1504
(Sun Life Building)
Montreal, QC H3B 2V6
Telefon: 438-380-3107
E-mail: 
consulate.mtr@mfa.gov.hu
Ügyfélfogadás 
Kedd: 9.00-12.00
Csütörtök: 13.00-16.00
Honlap cím: montreal.mfa.gov.hu

HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514) 626-0869
Email: itt
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212