Magyar Krónika
Magyar ízek piaca harmadszor
Magyar Krónika 2019. 06. 26. eseményekFábián Gergő
ESEMÉNYEK Tovább
MIKOR LESZ VÉGE A HÁBORÚNAK?Kilenc órakor keltem föl. Elmentem a kávéházba reggelizni. - Mikor lesz már vége ennek a háborúnak? - kérdezte tőlem a pincér. - Bizony, sejtelmem sincs róla - feleltem. Reggeli után a borbélyhoz mentem. - Lesz-e valaha vége ennek a borzasztó háborúnak? - kérdezte a mester.
GASZTRONÓMIASzoky konyhája
Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. királyhelmeci képviselete immár harmadik ízben rendezte meg a MAGYAR ÍZEK PIACA elnevezésű szakmai rendezvényét, amelyre június 20-án került sor a Mailáth József Regionális Múzeum tetőterében. 
Fotó: Zsebik Ildikó
Ahogyan azt Drab Melinda, az esemény háziasszonya köszöntőjében elmondta: a rendezvény célja olyan kiváló minőségű termékeket előállító magyar cégek bemutatkozása, akik üzleti partnereket keresnek Szlovákiában. A rendezvény lehetőséget nyújt konkrét üzleti tárgyalások megvalósítására, valamint kóstolással egybekötött termék- és cégbemutatkozásra.

Őt követően Apró Adrienn, exportfejlesztési igazgató kért szót, aki a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. szolgáltatási portfólióját mutatta be. A résztvevők megtudhatták tőle például azt, hogy a Külgazdasági és Külügyminisztérium háttérintézményeként működnek, és Magyarország közép-európai export- és gazdaságfejlesztési törekvéseinek megvalósítását szolgálják. A környező országokban, illetve Lengyelországban összesen 21 külképviseletük van, a 22. megnyitását Csehországban tervezik. Szlovákiában 6 regionális képviselettel rendelkeznek, és van olyan szlovák cég, amely általuk jutott ki a Vajdaságba. Céljuk a keresletet és a kínálatot összehangolva elősegíteni a magyar vállalkozások sikeres piacra lépését, ezáltal Magyarország exportvolumenének bővülését, a régió versenyképességének fokozását. Széleskörű, a kereskedelmi folyamatok valamennyi szegmensét lefedő szolgáltatási portfóliójukat a magyar vállalkozások igényeihez, illetve a nemzetközi trendekhez igazítják.

Ezt követően kezdetét vették a konkrét tárgyalások. A rendező fél előre kidolgozta, kinek kivel érdemes tárgyalnia, hiszen esetükben a kereslet és a kínálat találkozik. Keresik a szlovákiai partnereket  Portálunk három üzletembert szólított meg. Elsőként a MADA-HÚS Kft. kereskedelmi igazgatóját Májer Andrást,  aki Nyírmadáról érkezett, egy sertésvágóhíd képviseletében. Már van királyhelmeci partnere, most is egy konkrét érdeklődővel szeretne találkozni. Vállalkozásuk nagyságáról talán csak annyit, hogy 2000 anyakocát tartanak, és hetente mintegy 1200-1400 sertést vágnak le és értékesítenek. Alkalmazottaik száma 160. Májer András, Mada-Hús Kft

Horváth Tamás a R-Water Kft képviseletében Komáromból érkezett, és az Akasztón gyártott cukor- és szénsavmentes üdítők, illetve ízesített ásványvizek forgalmazója. Havonta 5-10 raklapnyit értékesít belőlük, elsősorban edzőtermekben. Az ízesített ásványvizek 6 alap ízben kaphatóak, cukorbetegeknek, egészségügyi problémákkal küzdők számára kiválóak. R-Water Kft

Végül Kelen Réka személyében egy budapesti hölggyel is beszélgettünk. Szülei gyógyszerészek, és egykor a Fabulon termékek megálmodói voltak.
A rendszerváltás után saját céget alapítottak, és a naptejektől az alakformálókig, a lábápolószerektől a masszázstermékekig sok mindent létrehoztak. Termékeik tartósítószert,  színezékanyagot nem tartalmaznak. Eddig elsősorban Magyarországon terjeszkedtek, most, amikor a hazai patikákban és drogériákban már megvásárolhatóak termékeik, a külföldi piac meghódítására törekednek. Ma7.sk
MAGYAR FŐKONZULÁTUS
Főkonzul Pritz Helga Katalin
Konzul Kovács-Szabó Timea
Konzul és magyar közösségi ügyek (MKD): Fülöp Villő
Cím:
 1155 Metcalfe St., Suite 1504
(Sun Life Building)
Montreal, QC H3B 2V6
Telefon: 438-380-3107
E-mail: 
consulate.mtr@mfa.gov.hu
Ügyfélfogadás 
Kedd: 9.00-12.00
Csütörtök: 13.00-16.00
Honlap cím: montreal.mfa.gov.hu

HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514) 626-0869
Email: itt
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212